FOLLOW US: facebook twitter

Στους δρόμους των μαθηματικών: 105 μαθητές συμμετείχαν στους διαγωνισμούς «Θαλής» και «Δ. Ζούνης» στην Ηλεία

Ημερομηνία: 14-11-2017 | Συντάκτης:

105 μαθητές συμμετείχαν στους διαγωνισμούς «Θαλής» και «Δ. Ζούνης» στην Ηλεία από τη Ελληνική Μαθηματική Εταιρία και τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης…

 Ο 78ος διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Θαλής» πραγματοποιήθηκε στην Ηλεία το περασμένο Σάββατο. Μαζί και ο μαθηματικός διαγωνισμός που έχει καθιερώσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Δημήτρης Ζούνης» για τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου. Συνολικά συμμετείχαν 105 μαθητές – 70 από τον Πύργο και 35 από την Αμαλιάδα – στον διαγωνισμό «Δημήτρης Ζούνης» και 172 μαθητές – 105 από τον Πύργο και 67 από την Αμαλιάδα – στον διαγωνισμό «Θαλής». Οι μαθητές εξετάστηκαν στο 4ο ΓΕΛ Πύργου και στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας.

Ο ταμίας του παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στην Ηλεία, Τιμόθεος Κόρδας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «… τα παιδιά συμμετέχουν σε έναν αγώνα πνεύματος όπου τους δίνεται η δυνατότητα να δουν τα μαθηματικά μέσα από την ζωή ως διασκέδαση και παιχνίδι. Στον αγώνα αυτό συμμετείχαν πολλοί μαθηματικοί από τον Πύργο καθώς πραγματοποίησαν μαθήματα προετοιμασίας στον χώρο του 2ου γυμνασίου – λυκείου Πύργου για δύο μήνες».

Ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκος Αγγελόπουλος από την πλευρά του τόνισε πως «… η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία – παράρτημα Ηλείας συνδιοργανώνουν τον πρώτο μαθητικό διαγωνισμό για φέτος καθώς θα έχουμε διαγωνισμούς, φυσικής χημείας, βιολογίας κ.α. Ο διαγωνισμός στα μαθηματικά διοργανώνεται πάντα με επιτυχία και αυτό οφείλεται στους μαθηματικούς οι οποίοι με περίσσιο ζήλο συμμετέχουν στο διαγωνισμό» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος