FOLLOW US: facebook twitter

Στους δρόμους οι μαθητές για τα υπεράριθμα τμήματα – Πορεία σε δημαρχείο Πύργου, Δευτεροβάθμια και αντιπεριφερειάρχη Ηλείας

Ημερομηνία: 25-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Με δυναμικές κινητοποιήσεις έχει ξεκινήσει η χρονιά για τους μαθητές του 1ου, του 3ου και του 4ου ΓΕΛ Πύργου. Χθες το πρωί σε συνέχεια των καταλήψεων οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία με την στήριξη των γονέων, των εκπαιδευτικών και των μελών της ΕΛΜΕ Ηλείας, με αφορμή το θέμα των υπεράριθμων τμημάτων και την κατάργηση τμημάτων κατεύθυνσης. Οι μαθητές των τριών σχολείων συγκεντρώθηκαν αρχικά στις δέκα το πρωί στην κεντρική πλατεία του Πύργου και έπειτα επισκέφθηκαν την διευθύντρια της Επιτροπής Παιδείας του δήμου Πύργου Σοφία Ζάγκλη, όπου και της εξέθεσαν τα θέματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια μετέβησαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας όπου συναντήθηκαν με τον κ. Δημητρέλλο και έπειτα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για να τους ενημερώσουν για τους λόγους των κινητοποιήσεων και να ζητήσουν λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει.

«Με επισκέφθηκαν σήμερα εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Ηλείας, καθηγητές, μαθητές και γονείς από τα 1ο, 3ο και 4ο λύκεια Πύργου και μου εξέθεσαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αιτήματα που έχουν θέσει προς τις αρμόδιες αρχές και αφορούν την καλύτερη και αποδοτικότερη οργάνωση του εκπαιδευτικού και γενικότερα παιδαγωγικού έργου.

Βεβαίως γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας η ευθύνη οργάνωσης της εκπαιδευτικής ζωής. Πλην όμως το ύψιστο δημόσιο αγαθό της παιδείας δεν μπορεί παρά να αποτελεί μέριμνα και υποχρέωση κάθε αυτοδιοικητικού και ευρύτερα πολιτικού θεσμού.

Υπό αυτή την έννοια ανέλαβα την υποχρέωση να συζητήσω τα αιτήματα  εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων που με επισκέφθηκαν με το Διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι και ο κατά νόμο και κατ’ ουσία αρμόδιος να τα αντιμετωπίσει. Άλλωστε έχει πλήρη γνώση της κατάστασης και καθ’ όσον γνωρίζω και βούληση για την αντιμετώπιση και επίλυσή τους» σχολίασε ο αντιπεριφεριάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος