FOLLOW US: facebook twitter

Στους δρόμους ξανά τα απορριμματοφόρα: «Ανοίγουν» τα αμαξοστάσια στους Δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 28-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Προς εκτόνωση η κρίση με τους συμβασιούχους της Καθαριότητα

Προς εκτόνωση, οδηγείται η κρίση που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους στις υπηρεσίες Καθαριότητας μετά τη συνάντηση της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον Πρωθυπουργό και την ενσωμάτωση των προτάσεων των εργαζομένων στη σχετική τροπολογία.

Αυτό σημαίνει, πως οι συμβασιούχοι στους Δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των αμαξοστασίων των δήμων και δεν επιτρέπουν την κίνηση των απορριμματοφόρων και κατά συνέπεια την αποκομιδή των σκουπιδιών, σήμερα ή τις επόμενες ημέρες όταν και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος, θα διακόψουν την κατάληψη. «Όπως όλα δείχνουν η κατάσταση βαίνει προς εκτόνωση μετά την πρόταση του Πρωθυπουργού που περιλαμβάνει βελτιωμένους όρους για τη συμμετοχή των συμβασιούχων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.

Μάλιστα όπως ενημερωθήκαμε από την ΠΟΕ ΟΤΑ, οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι θα μοριοδοτηθούν ενώ άμεση αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους. Κατέστη, επίσης, σαφές ότι οι περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί οι δήμοι και έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί τη βάση εκκίνησης, καθώς οι πραγματικές ανάγκες των δήμων σε προσωπικό καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα ανάληψης της αποκομιδής σε ιδιώτες».

Ο κ. Γαρύφαλλος, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η λήξη της κατάληψης στα αμαξοστάσια των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί θέμα χρόνου, επισήμανε όμως πως έως ότου υπογραφούν οι νέες συμβάσεις, στις υπηρεσίες Καθαριότητας θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόνον οι μόνιμοι εργαζόμενοι. «Θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις οπότε και οι μέρες που οι υπηρεσίες Καθαριότητας θα δουλέψουν με το ελάχιστο μόνιμο προσωπικό δεν θα είναι πολλές ώστε να εμφανιστούν προβλήματα στην καθαριότητα των δήμων».

Θα πρέπει να τονιστεί ότι χθες, ήταν η πρώτη μέρα κατάληψης στο αμαξοστάσιο του Δήμου Πύργου και η έκτη σε αυτό της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι συμβασιούχοι του Πύργου συγκεντρώθηκαν στο παλιό νοσοκομείο όπου βρίσκεται και ο όρχος των οχημάτων του δήμου και ενημερώνονταν για τις εξελίξεις ενώ δέχτηκαν και την επίσκεψη συμπαράστασης μελών της ΑΔΕΔΥ οι οποίοι βρίσκονταν στην πόλη στο πλαίσιο κινητοποίησης των υπαλλήλων της Περιφέρειας.

Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ – ΟΤΑ ως την Πέμπτη

Ωστόσο, χθες το απόγευμα παρότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακοίνωσε τη συνέχιση των κινητοποιήσεών της ως την Πέμπτη, η Βουλή ψήφισε τη νέα βελτιωμένη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος