FOLLOW US: facebook twitter

Στον αστερισμό των Paradise Papers

Ημερομηνία: 07-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Το θέμα των Paradise Papers απασχόλησε το μεγαλύτερο μέρος της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ρωτήθηκε επανειλημμένα για τις αποκαλύψεις που απασχολούν εδώ και τρεις συνεχόμενες ημέρες ολόκληρο τον πλανήτη, εστιάζοντας στο ελληνικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει το θέμα. «Διαβεβαιώνουμε ότι το σύνολο των ονομάτων θα ελεγχθεί εξονυχιστικά», είπε ενώ εξέφρασε τη μεγάλη εντύπωση που του έκανε, η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

«Κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει ότι υπάρχουν ονόματα στις σχετικές λίστες τα οποία σχετίζονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα οποία ήδη η ΝΔ προσπαθεί να χτίσει την υπερασπιστική της γραμμή» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλώντας παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αν μπορεί να διαφωτίσει για συγκεκριμένες περιπτώσεις, να το πράξει άμεσα και χωρίς μισόλογα».

Λίγο νωρίτερα, είχαν προηγηθεί δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, που επικαλούμενος πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, υποστήριξε πως τα Paradise Papers «αγγίζουν το περιβάλλον Μητσοτάκη».

Ο Δημ. Τζανακόπουλος, ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο της ΕΦ.ΣΥΝ. Νίκο Σβέρκο, απαντώντας πως όλα τα ονόματα που θα προκύψουν από τις λίστες, θα ελεγχθούν.

►«Αν η αγωνία που εξέφρασε η ΝΔ για τα ονόματα που περιέχονται στα Paradise Papers έχει έστω και την παραμικρή σχέση με την προάσπιση της νομιμότητας, όπως ισχυρίζεται, ας μας διαφωτίσει για το αν υπάρχουν σε αυτά πρόσωπα που σχετίζονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

►Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάζουν τις υποθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος, έδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην αρχική του τοποθέτηση εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, για την επίθεση, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Τέτοιες προβοκατόρικες και εγκληματικές ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές σε ένα ευνομούμενο κράτος και οι δράστες θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος», τόνισε.

Καταλόγισε ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που «έσπευσαν να στήσουν ένα φθηνό παιχνίδι εντυπώσεων για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες».

Ειδικότερα για τη Νέα Δημοκρατία, είπε: «είναι πλέον φανερό ότι σε συνθήκες κατάρρευσης του αντιπολιτευτικού της αφηγήματος και παντελούς έλλειψης πολιτικού σχεδίου, επενδύει διαρκώς σε μια ακραία συντηρητική ατζέντα.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ήττας της πολιτικής γραμμής του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πλέον βρίσκει μοναδικό καταφύγιο στην παραδοσιακή ατζέντα της ακροδεξιάς: το φόβο, τον τρόμο και την ανασφάλεια».

Κοινωνικό μέρισμα

Αναφερόμενος στη χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Τζανακόπουλος, τόνισε πως «επιβεβαιώθηκε το πολύ θετικό κλίμα για την πορεία της αξιολόγησης και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα, τόνισε πως το πλεόνασμα δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει και φέτος στην απόδοση ενός σημαντικού ποσού και διευκρίνισε πως τόσο το τελικό ύψος του ποσού, όσο και το ποιους θα αφορά αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του μήνα.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις προκειμένου να λυθούν τα αιτήματα που ενδεχομένως ευλόγως θέτουν οι συμβολαιογράφοι στο τραπέζι.

 

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος