FOLLOW US: facebook twitter

Στις 24 και 26 Μάρτη 2017 ο 3ος Μαραθώνιος Ολυμπίας – Αίτημα για τερματισμό στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας

Ημερομηνία: 13-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

kostarias-marathonios

Σε έναν μικρό απολογισμό, της επιτυχημένης διοργάνωσης του 2ου Μαραθωνίου Ολυμπίας, προχώρησε χθες ο βοηθός Περιφερειάρχη Ολυμπισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δημήτρης Κωσταριάς ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την διεξαγωγή του 3ου Μαραθωνίου στις 24 και 26 Μάρτη.

Κορωνίδα της φετινής διοργάνωσης, όπως είπε, παρουσία του Τεχνικού Δ/ντη του Μαραθωνίου Ολυμπίας Νίκου Πολιά, θα είναι ο τερματισμός του αγώνα  στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας εάν και εφόσον το αίτημα που θα υποβάλλουν έχει θετική έκβαση. «Είμαστε σε επαφή με την αρχαιολογία και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε ένα αίσιο αποτέλεσμα ώστε ο τερματισμός αυτός να αποτελέσει την κορωνίδα του φετινού μαραθωνίου. Τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Από πέρυσι είχαμε διπλάσιες συμμετοχές αθλητών και ελπίζουμε και φέτος, ο αριθμός αυτός των συμμετεχόντων να διπλασιαστεί ξανά και να έχουμε εξίσου πολύ καλά αποτελέσματα».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην επιτυχία της δεύτερης διοργάνωσης παρά τις αντιξοότητες λόγω σκουπιδιών, τονίζοντας ότι αυτό οφείλεται κυρίως στους εθελοντές και τα σωματεία τα οποία είναι και συνδιοργανωτές αυτής της μεγάλης εκδήλωσης. «Ο απολογισμός μας είναι θετικός και από τις συμμετοχές και από τον κόσμο που ήρθε και έτρεξε, αφού είχαμε πολλές ευρωπαϊκές συμμετοχές και βεβαίως τα μηνύματα κατά γενική ομολογία μιλούσαν για πολύ πετυχημένη εκδήλωση, που στόχος όλων μας είναι να γίνει θεσμός».

Εξαιρετικά επιτυχημένη η τελευταία διοργάνωση

Και ο Τεχνικός Δ/ντής του Μαραθωνίου Νίκος Πολιάς, χαρακτήρισε την φετινή διοργάνωση εξαιρετικά επιτυχημένη τονίζοντας ότι βασικό κριτήριο και στόχο τους είναι, να είναι ευχαριστημένοι οι δρομείς. «Παρά τις αντιξοότητες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε και όπως φαίνεται ότι δε έχουμε του χρόνου, τα καταφέραμε. Τα μηνύματα που πήραμε από τους δρομείς που ήρθαν από το εξωτερικό και ήταν οι διπλάσιοι σε σχέση με την περσινή χρονιά ήταν πάρα πολύ ενθαρρυντικά και αμέσως μετά τον αγώνα πραγματοποιήσαμε ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο το οποίο αποστείλαμε σε όλους και η βαθμολογία που μας έβαλαν ήταν πολύ ενθαρρυντική θεωρώντας ότι ο αγώνας μας είναι ένας αγώνας που κάθε μαραθωνοδρόμος πρέπει να λάβει μέρος. Και αυτό μας δίνει δύναμη για την συνέχεια. Ήδη το σύστημα εγγραφών για τον Μαραθώνιο αναμένεται να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα, τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά από δρομείς σε όλη την Ελλάδα και ευελπιστούμε ότι χρόνο με το χρόνο οι συμμετοχές θα πολλαπλασιάζονται. Ο αγώνας έχει μεγάλη δυναμική και ευελπιστώ ότι σύντομα θα μπορεί να διατελέσει ένα ευρύτερο κοινωνικό έργο, υποστηρίζοντας διάφορες κοινωνικές ομάδες που είναι ευπαθείς και χρειάζονται περεταίρω στήριξης».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος