FOLLOW US: facebook twitter

Στις κάλπες χθες ο Σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών Πύργου – Εξελέγη νέο Δ.Σ

Ημερομηνία: 12-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

daskaloi-ekloges1

Πρωτιά για το Δημοκρατικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών

Πέντε οι παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές

Το Δημοκρατικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών ΔΗ.ΜΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με 103 ψήφους, στις χθεσινές εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και νηπιαγωγών Πύργου, κερδίζοντας 2 έδρες. Στις κάλπες προσήλθαν συνολικά 368 μέλη, έγκυρα ψηφοδέλτια 345 και άκυρα- λευκά 23.

daskaloi-ekloges3

Στις χθεσινές εκλογές που διεξήχθησαν στο συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας σε αγωνιστικό κλίμα, συμμετείχαν πέντε παρατάξεις. Το «Δημοκρατικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών ΔΗ.ΜΕ.» που έλαβε 103 ψήφους, η νέα παράταξη «Νέα Πνοή στην Εκπαίδευση» που έλαβε 87 ψήφους και 2 έδρες, », η «Ανεξάρτητη Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πύργου» που έλαβε 72 ψήφους και 2 έδρες, η «Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πύργου» που έλαβε 59 ψήφους και 1 έδρα και η «Ταξική Ενότητα Εκπαιδευτικών- ΠΑΜΕ» που έλαβε 24 ψήφους αλλά δεν πήρε έδρα.

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, εξελέγη βάσει των ψήφων που έλαβαν οι υποψήφιοι και το νέο Δ.Σ του Συλλόγου το οποίο απαρτίζουν:

Μικέλης Δημήτριος, Σοφιανόπουλος Αλέξιος, Οικονόμου Δημήτρης, Παπουτσή Μελπομένη, Βασιλοπούλου Βικτωρία, Λουί Χάρης Ραμαρασόν και Αθανάσιος Κατσίμπελης. Για την Εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι Νικόλαος Κουσάβελος, Νικόλαος Στάμος και Κατερίνα Σωτηροπούλου.

daskaloi-ekloges4

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών, στη διάρκεια της οποίας- αν και δεν έλειψαν οι εντάσεις-  έγινε απολογισμός των πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

daskaloi-ekloges2

Παράλληλα, συζητήθηκαν και τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και έχουν σχέση με το «Νέο Σχολείο» του Υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη. Θέματα, όπως τα κενά που και στην Ηλεία είναι πάρα πολλά, το ωράριο λειτουργίας στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία που έχει επιφέρει πολλά προβλήματα, το ζήτημα της μεταφοράς και άλλα που σχετίζονται με τις αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση όπως το θέμα των ειδικοτήτων, το «μοίρασμα» των εκπαιδευτικών σε τέσσερα και πέντε σχολεία, τα προγράμματα που δεν βγαίνουν κ.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος