FOLLOW US: facebook twitter

Στις κάλπες χθες οι εκπαιδευτικοί

Ημερομηνία: 03-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

ekloges-daskaloi

Ψήφισαν τα αιρετά μέλη τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Στο ΠΥΣΔΕ Ηλείας πρώτη η Ε.Α.Κ με δεύτερη τη ΔΑΚΕ που μοιράστηκαν τις δύο έδρες

Εκλογές για την ανάδειξη νέων αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν χθες στην Ηλεία και για το λόγο αυτό, όλα τα σχολεία του Νομού παρέμειναν κλειστά.

ekloges-kathigites

Η διαδικασία στον Πύργο, όπου στήθηκαν κάλπες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο για την ανάδειξη αιρετών μελών στο ΠΥΣΠΕ για δασκάλους και νηπιαγωγούς και στο 4ο Γενικό Λύκειο οι καθηγητές για το ΠΥΣΔΕ, κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα. Η ψηφοφορία διήρκησε από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα ενώ η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.

ekloges-daskaloi2

Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί, κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις παρατάξεις για το ΠΥΣΠΕ Ηλείας και συγκεκριμένα τις: «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)», Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», «Ανεξάρτητη Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλείας» και «Δημοκρατικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών». Επιπλέον  ψήφισαν για ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ.

ekloges-kathigites2

Όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, και οι καθηγητές είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις παρατάξεις για το ΠΥΣΔΕ και συγκεκριμένα τις: «Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση», «Αριστερή Παρέμβαση», «ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών» και «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)».  Και οι καθηγητές ψήφισαν ακόμα τους αιρετούς που θα τους εκπροσωπήσουν στο ΑΠΥΣΔΕ και στο ΚΥΣΔΕ.

Πρωτιά της ΕΑΚ στο ΠΥΣΔΕ Ηλείας

Η Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση, αναδείχθηκε πρώτη στην χθεσινή εκλογική διαδικασία για το ΠΥΣΔΕ Ηλείας των καθηγητών με 214 ψήφους και έλαβε μια έδρα. Δεύτερη αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ με 138 ψήφους και έλαβε την δεύτερη έδρα, τρίτο το ΠΑΜΕ με 138 και τέταρτη η Αριστερή Παρέμβαση με 100 ψήφους. Άκυρα ψηφοδέλτια 24.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος