FOLLOW US: facebook twitter

Στις δικαστικές αίθουσες μεταφέρεται η διαμάχη της λαϊκής

Ημερομηνία: 21-02-2017 | Συντάκτης:

laiki-amaliadas-dikastiki-aithousa-metafora

Ζητήθηκε αναβολή λόγω διαδικαστικών θεμάτων

Στα Δικαστήρια θα συνεχιστεί ο νέος γύρος έντασης που άνοιξε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο χώρο της λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας. Μετά τις μηνύσεις που υπέβαλε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας Νώντας Παναγιωτόπουλος σε βάρος των τριών προέδρων των συλλόγων μικροπωλητών, κατηγορεί για κατάληψη δημόσιου χώρου και παράνομη βία και ηθική αυτουργία στα όσα συνέβησαν. Οι κατηγορούμενοι που πέρασαν τη νύχτα του Σαββάτου στο κρατητήριο, δεν αποδέχονται καμία από τις κατηγορίες και έχοντας εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη αναμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης το μεσημέρι της Πέμπτης. Η υπόθεση επρόκειτο να παρουσιαστεί στο ακροατήριο του αυτοφώρου το πρωί της Δευτέρας όμως λόγω διαδικαστικών θεμάτων ζητήθηκε αναβολή.

laiki-amaliadas-dikastiki-aithousa-metafora3

Δεκάδες πωλητές της λαϊκής αγοράς βρέθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης στο πλευρό των τριών προέδρων έξω από τα δικαστήρια της Αμαλιάδας χθες. Όπως τόνισαν ζητούν τη δικαίωσή τους που αντανακλά στο σύνολο των αντιδρούντων στην τέλεση της λαϊκής υπό το νέο καθεστώς. «Δεν αποδέχομαι καμία κατηγορία από αυτές που αναφέρονται στη μήνυση. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και είμαι αισιόδοξος πως ξεκινά κάτι καλό για να μάθει και ο λαός της Ηλείας και του δήμου Ήλιδας τις παρανομίες που κάνουν. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε. Δεν θα μας ρίξουν το ηθικό με μια βραδιά στο κρατητήριο. Ίσα – ίσα μας δυναμώνουν» ανέφερε ο Πρόεδρος Συλλόγου Μικροπωλητών «Αγ. Αθανάσιος»

laiki-amaliadas-dikastiki-aithousa-metafora2

Αυγερινός Παναγιωτακόπουλος.

Από την πλευρά του ο Δημ. Σύμβουλος Ήλιδας & Πρόεδρος Συλλόγου Πωλητών Αγρ. Προϊόντων, Χρήστος Παναγόπουλος, δήλωσε ότι «… δεν κάναμε τίποτα από όσα μας κατηγορούν. Το μόνο που κάναμε ήταν ότι πήγαμε στο χώρο για να κρατήσουμε τις ισορροπίες μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε με υπαιτιότητα του δήμου Ήλιδας. Ενώ ο χώρος είναι «ακυρωμένος» με απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας, η δημοτική αρχή με αρχηγό το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο υποκίνησαν κάποιους πωλητές να εισέλθουν στον παράνομο χώρο και να δημιουργήσουν τεράστια σύγχυση. Εμείς είχαμε υποχρέωση αυτή τη σύγχυση να τη σταματήσουμε, για να μην υπάρξει κάποιο κακό. Δεν δεχόμαστε τις κατηγορίες. Μας έβαλαν στο μπουντρούμι για να μας κλείσουν το στόμα. Για να μην ξαναμιλήσουμε και να μην διεκδικήσουμε το ψωμί των παιδιών μας. Εμείς δεν φοβόμαστε δεν υποκύπτουμε, μας έκαναν πιο δυνατούς. Θέλουμε να εφαρμοστεί ο νόμος, γιατί κρύβονται. Να βγει ο δήμος και να μιλήσει καθαρά και να εφαρμόσει το νόμο και να λειτουργήσει η λαϊκή αγορά νόμιμα. Δεν έχουμε τίποτα με κανένα. Θέλουμε το μεροκάματό μας που αυτοί οι άνθρωποι το ακύρωσαν» κατέληξε.

laiki-amaliadas-dikastiki-aithousa-metafora1

«Διώκεται το συνδικαλιστικό κίνημα»

«Νόμιζαν πως σήμερα εμείς θα ντρεπόμαστε. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Θεωρώ ότι διώκεται το συνδικαλιστικό κίνημα και η ελευθερία της έκφρασης και των απόψεων» είπε ο Πρόεδρος Συλλόγου Μικροπωλητών «Αγ. Χαράλαμπος» Στέφανος Τομαρόπουλος. «Δεν μετέχω στη λαϊκή αγορά και ακολουθώ τις νόμιμες διαδικασίες. Έχει βγει μια απόφαση που ακυρώνει το δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμος αντί να την εφαρμόσει βγαίνει ο δήμαρχος με δηλώσεις απαξιώνει ένα θεσμοθετημένο όργανο της Ελληνικής Πολιτείας και καλεί σε αυτή την παράνομη πράξη οι πωλητές να γίνουν συνεργοί. Με τις δηλώσεις που έκανε η δημοτική αρχή ότι η λαϊκή είναι νόμιμη και καλούν τους πωλητές να συμμετάσχουν, προβαίνουν σε παράνομη πράξη και θα έπρεπε μετά από αυτό το δημόσιο λόγο να υπάρξουν συλλήψεις από την Εισαγγελία. Θα συνδιαλέγομαι με τους κυρίους αυτούς. Στον αντιδήμαρχο μίλησα με τον Αντιδήμαρχο του έδωσα τα έγγραφα και του ζήτησα βρούμε λύση. Πλέον τον καλούμε να μας φέρει τα έγγραφα της προσφυγής αν την έχει κάνει. Γιατί η ακυρωτική απόφαση λέει πως ο κανονισμός του 2012 έχει καταργηθεί και η λαϊκή είναι άκυρη τόσα χρόνια. Το Δικαστήριο πρέπει να δει με ποιες αποφάσεις εγκαλεί την Αστυνομία για τη δουλειά της. Ρίχνει την ευθύνες που του ανήκουν στους άλλους» ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο κ. Τομαρόπουλος συμπλήρωσε πως έχει υποβάλει μήνυση για παράβαση καθήκοντος, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση στον αντιδήμαρχο κ. Παναγιωτόπουλο και άφησε αιχμές για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην προκειμένη περίπτωση.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος