FOLLOW US: facebook twitter

Στη λίστα των TOP 100 Οινοποιείων του κόσμου το κτήμα Μερκούρη

Ημερομηνία: 26-09-2016 | Συντάκτης:

kt%ce%b9ma-merkouri3Μεγάλη διάκριση από το έγκριτο περιοδικό Wine & Spirits

– Και επιστροφή στους αμπελώνες με τον τρύγο

Στην λίστα των TOP 100 κορυφαίων Οινοποιείων του κόσμου, συγκαταλέγει το Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι το έγκριτο και αναγνωρισμένο περιοδικό Wine & Spirits, μια πολύ σημαντική διάκριση που κάνει υπερήφανους όχι μόνο τους ιδιοκτήτες του Κτήματος αλλά όλους τους Ηλείους, ειδικά σε έναν ταλαιπωρημένο νομό όπου ο πρωτογενής τομέας έχει υποστεί τεράστια και επαναλαμβανόμενα πλήγματα. Και ευτυχώς που η ιδιωτική πρωτοβουλία υπάρχει και επιμένει να αγωνίζεται σκληρά.

kt%ce%b9ma-merkouri1

Οι ιδιοκτήτες του Κτήματος Μερκούρη Χρήστος και Βασίλης Κανελλακόπουλος, με μια λιτή ανακοίνωσή τους στο fb δημοσιοποιούν το γεγονός και γράφουν:

«Νιώθουμε υπερήφανοι και με μεγάλο αίσθημα ευθύνης για την αξιολόγηση του Κτήματος Μερκούρη, από το έγκριτο περιοδικό Wine & Spirits, ως ένα από τα 100 κορυφαία οινοποιεία του κόσμου για το 2016! Συγχαρητήρια αξίζουν όλοι οι Έλληνες οινοπαραγωγοί, η σκληρή δουλειά των οποίων έχει βάλει πλέον επάξια το Ελληνικό κρασί, σταθερά ανάμεσα στα πλέον ποιοτικά και αναγνωρίσιμα παγκοσμίως.»

kt%ce%b9ma-merkouri2

Κάπως έτσι,  οι διακρίσεις είναι ένα μεγάλο παράσημο για την  σκληρή και μεθοδική δουλειά που γίνεται στο Κτήμα Μερκούρη, πάντα με αγάπη και λατρεία για το αμπέλι και το κρασί. Ο τρύγος 2016 στο Κτήμα Μερκούρη που είναι η βασική εργασία τέλη καλοκαιριού και αρχές με μέσα φθινοπώρου ανάλογα με τις ποικιλίες, άρχισε  επισήμως λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

kt%ce%b9ma-merkouri4

Πρώτα με το Viognier για να ακολουθήσει το πρώιμο Refosco dal peduncolo rosso και ένα τμήμα από το νεαρότερο αμπελώνα του Ασύρτικου. Η ποιότητα των σταφυλιών ήταν  εξαιρετική. Ωστόσο η  φετινή χρονιά εξελίχθηκε αρκετά απαιτητικά εξαιτίας της απίστευτα έντονης βροχόπτωσης και της εστιασμένης στην περιοχή του Κορακοχωρίου χαλαζόπτωσης που σημειώθηκαν το διήμερο 6-7 Σεπτ (200χιλ βροχήςσε 30 ώρες).

kt%ce%b9ma-merkouri6

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Κτήματος Μερκούρη: «Ευτυχώς, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων, το 90% περίπου της παραγωγής είχε ήδη τρυγηθεί σε εξαιρετική ωριμότητα, ενώ μια ηλιόλουστη μέρα στις 8 Σεπτέμβρη  βοήθησε ώστε να περιοριστούν οι ζημιές στο ελάχιστο. Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο και για τα ελαιόδεντρα τα οποία επλήγησαν σφοδρά οδηγώντας σε μια εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή ενόψει της φετινής ελαιοσυλλογής. Πλέον με τα ερυθρά να έχουν πάρει το δρόμο τους και την καλοκαιρινή διάθεση να έχει επιστρέψει βρισκόμαστε εν αναμονή του, πάντοτε όψιμου, τρύγου του κόκκινου ορεινού Ροδίτη!»  Να ευχηθούμε λοιπόν καλή συνέχεια στο Κτήμα Μερκούρη…

kt%ce%b9ma-merkouri5


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος