FOLLOW US: facebook twitter

Στην Τριανταφυλλιά τα απορρίμματα και των 7 δήμων της Ηλείας

Ημερομηνία: 28-09-2016 | Συντάκτης:

fodsa

Ικανοποίηση για την λειτουργία της Κινητής Μονάδας στο Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ που συνεδρίασε στη Γαστούνη
– Ως σήμερα έχει διαχειριστεί 14.500 τόνους στερεών αποβλήτων από 4 δήμους

Τα απορρίμματα και των 7 δήμων της Ηλείας, θα επεξεργάζεται στο εξής η Κινητή Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Ν. Ηλείας στην Τριανταφυλλιά, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε χθες βράδυ στην συνεδρίαση του Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ στα γραφεία του φορέα στην Γαστούνη.

xyta-triantafyllias3

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε εφ’ όλης της ύλης τα μέλη του Δ.Σ για το πώς εξελίσσεται η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του νομού, εκφράζοντας την ικανοποίησή του αφού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μάλιστα από την στιγμή που ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας έως σήμερα, η Κινητή Μονάδα της Τριανταφυλλιάς, έχει επεξεργαστεί συνολικά 14.500 τόνους σκουπιδιών από τους τέσσερις δήμους Ήλιδας, Πύργου, Ολυμπίας και Πηνειού και προσεχώς και οι άλλοι 3 δήμοι του νομού που υπέγραψαν ήδη προγραμματικές συμβάσεις θα μπορούν να πηγαίνουν τα στερεά τους απόβλητα στην Μονάδα.

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Χριστοδουλόπουλος πρόκειται να μειωθεί μάλιστα το κόστος διαχείρισης ανά τόνο απορριμμάτων για τους δήμους, κατά 4 ευρώ.  Στην ίδια συνεδρίαση ελήφθη απόφαση σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη και βάση της εισήγησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας για παράταση προθεσμίας παράδοσης του εξοπλισμού για την Κινητή Μονάδα στην Τριανταφυλλιά. Παράλληλα έγινε ενημέρωση στα μέλη του Δ.Σ. από την εταιρεία ΠΛΕΙΑΣ ΕΠΕ και τον εκπρόσωπό της κ. Αργύρη Σαλπέα, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με σχετική έκδοση άδειας παραγωγής ΣΗΘ στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς, που προτείνεται στο έγγραφο της εταιρείας και έχει αποστείλει στον ΦΟΔΣΑ Ηλείας.

Το Δ.Σ δεσμεύτηκε να εξετάσουν την πρόταση του, οι τεχνικοί σύμβουλοι του Φορέα Διαχείρισης και στη συνέχεια να τοποθετηθούν επ’ αυτής. Επίσης, έγινε ενημέρωση σχετικά με την έγκριση του σχεδίου για την Τροποποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και για την εξέλιξη της υπόθεσης του εργοστασίου για την μόνιμη λύση, δηλαδή του έργου με τίτλο: «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ν. Ηλείας και ΧΥΤΥ».

Όσον αφορά το εργοστάσιο, τονίστηκε ότι αναμένεται κλήση από την Διυπουργική Επιτροπή στο Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ για να συζητήσουν το θέμα με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν και στον σχεδιασμό του Υπουργείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος