FOLLOW US: facebook twitter

Στην τελική ευθεία το Κοινωνικό Φροντιστήριο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 15-11-2017 | Συντάκτης:

Συνάντηση εργασίας χθες στο δημαρχείο Λεχαινών

Οι τελευταίες λεπτομέρειες απομένουν για την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Η νέα αυτή δομή στο δήμο, εντάσσεται στη δραστηριότητα του Κέντρου Κοινότητας, όπως πλέον και όλες οι αντίστοιχες κοινωνικές δομές σε όλους τους δήμους. Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας Λεχαινών και των εθελοντών καθηγητών προκειμένου να οριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να δρομολογηθεί η έναρξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στα τέλη Νοεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η συντονίστρια κέντρου Κοινότητας δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, Κατερίνα Γεωργιοπούλου σε δηλώσεις της σημείωσε πως «… είναι μια πρώτη προσπάθεια που κάνουμε σε συνεργασία με το δήμο και τον κ. Μίγκο. Η απήχηση από τους μαθητές του δήμου είναι αρκετά μεγάλη και δείχνουν να έχουν ανάγκη τη συγκεκριμένη δομή. Στόχος μας είναι να οργανώσουμε τη δομή στις τρεις μεγάλες πόλεις του δήμου, την Ανδραβίδα, τα Λεχαινά και τη Βάρδα για να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι μαθητές. Θα τεθεί επί τάπητος με τους καθηγητές αυτό. Οι μαθητές περιμένουν πότε θα ξεκινήσουμε για να καλυφθούν οι ανάγκες τους».

Ο αντιδήμαρχος αλλά και εθελοντής καθηγητής Ανδρέας Μίγκος τόνισε πως ήδη έχουν συγκεντρωθεί δέκα καθηγητές να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 43 μαθητές από διάφορές περιοχές του δήμου. Σε αυτή την πρώτη συνάντηση έγινε διαπραγμάτευση για τη θέση που θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο. «Από την πλευρά του δήμου θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές για την προσφορά τους και πραγματικά δείχνουν ότι είναι εκτός από επαγγελματίες στο χώρο της εκπαίδευσης, επιτελούν το λειτούργημα του εκπαιδευτικού» σχολίασε ο κ. Μίγκος.

Η κοινωνική λειτουργός Ελένη Παπά, εξέφρασε την ελπίδα να λειτουργήσει μέσα στο Δεκέμβρη το Κοινωνικό Φροντιστήριο «Οι μαθητές είναι ανυπόμονοι. Ελπίζουμε τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα».

Ανάμεσα στους εθελοντές καθηγητές και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου, Νίκος Σοφιανόπουλος. Όπως τόνισε «… με πολύ μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόταση του κ. Μίγκου να διδάξω εθελοντικά ως φιλόλογος στο Κοινωνικό Φροντιστήριο. Είναι μια πρωτοβουλία που θα έχει θετικά αποτελέσματα. Υπάρχουν μαθητές που έχουν ανάγκη διδακτικής στήριξης και το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα καλύψει ένα κενό που υπάρχει στον τόπο μας».

Τέλος ο εθελοντής καθηγητής μαθηματικός Γιάννης Παπαδόπουλος επισήμανε πως «είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια που πρέπει να στηριχθεί από όλους μας στις δύσκολες εποχές που περνάμε ως κοινωνία. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος