FOLLOW US: facebook twitter

Στην τελική ευθεία για την Αφή: Παράλληλες εκδηλώσεις από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Ημερομηνία: 16-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Η αντίστροφη μέτρηση για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πιόνγκτσανγκ 2018» άρχισε στην Αρχαία Ολυμπία, με εντατικούς ρυθμούς προετοιμασίας για το λαμπρό γεγονός. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 (23η Χειμερινή Ολυμπιάδα) θα διεξαχθούν στην πόλη Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας από 9 έως 25 Φεβρουαρίου του 2018.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται ήδη «επί ποδός» προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή των υψηλών προσκεκλημένων που θα παρακολουθήσουν την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας την Τρίτη 24 Οκτωβρίου. Και σε αυτή την τελετή Αφής, όπως και στην περσινή για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και άλλων φορέων. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν και εκατοντάδες μαθητές από τα σχολεία της Ηλείας, στα πλαίσια του μαθήματος Ολυμπιακής Παιδείας. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μέσα στις προσεχείς ημέρες από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με συνέντευξη Τύπου.

Με τις εκδηλώσεις αυτές και γενικότερα με τον πανηγυρικό τόνο που επιχειρεί να προσδώσει στο γεγονός, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θέλει να στέψει το ενδιαφέρον του κόσμου στον τόπο που γέννησε τους ιστορικούς Ολυμπιακούς Αγώνες και έδωσε την έμπνευση για τους σύγχρονους. Μάλιστα η ίδια η Ολυμπιακή Φλόγα, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της Ολυμπίας με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι αξίες του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος μεταλαμπαδεύονται στο σήμερα, εμπνέοντας τους νέους στην άμιλλα, τη φιλία και τη συναδέλφωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος