FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ανδραβίδα νωρίς-νωρίς το Erickson: Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από το πρωί της Δευτέρας

Ημερομηνία: 05-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά έφτασε στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας το ελικόπτερο Erickson (S -64 Aircrane) για τις ανάγκες της δασοπυρόσβεσης τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Έχοντας γίνει μάθημα το περσινό σήριαλ της μεταφοράς του στην Κρήτη, σε μια σεζόν που χρειάστηκε στην Ηλεία, τη Ζάκυνθο και τη Δυτ. Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλα χρονιά μετά το 2007, το υπερόπλο έφτασε την περασμένη Παρασκευή στην Ηλεία.

Έτοιμο να επιχειρήσει

Ο προγραμματισμός ήταν διαφορετικός φέτος για την Ελλάδα. Παραγγέλθηκαν και νοικιάστηκαν τέσσερα Erickson αντί τριών πέρυσι τα οποία έφτασαν στην Ελλάδα στις 28 Μαΐου. Αφού έγιναν οι απαραίτητες εργασίες μετά την μεταφορά τους με πλοίο από τις ΗΠΑ, τοποθετήθηκαν τα τρία στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας που είναι η έδρα των μέσω αεροπυρόσβεσης και το ένα, το N-194 AC “Delilah” στην Ανδραβίδα, όπου έφτασε την περασμένη Παρασκευή. Μετά από δύο ημέρες προσαρμογής το Erickson είναι έτοιμο να επιχειρήσει όπου χρειαστεί, έως το τέλος του καλοκαιριού.

Καλύτερος σχεδιασμός στη φετινή αντιπυρική

Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μαζί με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, φρόντισαν να διορθώσουν τα λάθη του παρελθόντος και να υπάρξει καλύτερος συντονισμός, ώστε να μπορεί ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά τις πύρινες απειλές, που κάθε χρόνο αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα του καλοκαιριού.

Μιλώντας στην «Πρωινή» ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Ταξίαρχος Γιάννης Πετρούτσος, τόνισε πως οι υπηρεσίες βρίσκονται σε πλήρη δραστηριότητα για την αντιπυρική περίοδο. «Τα περιπολικά έχουν εξακτινωθεί στα σημεία που προβλέπεται, ενώ καθημερινά περιπολούν σε όλες τις ζώνες οι αξιωματικοί μας. Επίσης έχουν ενημερωθεί οι διοικητές των τριών νομών Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας να προβούν στα προβλεπόμενα, σε σχέση με τους εμπλεκόμενους φορείς για καθαρισμούς όπου απαιτείται στο πλαίσιο της πρόληψης της πυροπροστασίας» είπε ο κ. Πετρούτσος.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Σχολιάζοντας τις φετινές δυνατότητες για τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης αλλά και την ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό των υπηρεσιών σημείωσε πως «… τα εναέρια μέσα θα είναι γρήγορα διαθέσιμα. Οι επισκευές στους κινητήρες των Canadair έγιναν, τα ελικόπτερα Erickson έχουν φτάσει και φέτος θα υπάρχει ένα παραπάνω, ενώ επίσης θα είναι διαθέσιμα εννέα μεσαίου τύπου (Kamov) αυξημένα σε σχέση με πέρυσι. Διαθέσιμα θα είναι και τα ελικόπτερα της πυροσβεστικής με κάδους μεταφοράς νερού. Στην Ανδραβίδα ήδη βρίσκεται το Erickson, ενώ αναμένονται και τα Canadair. Πιθανότατα θα υπάρξει και προσθήκη άλλων ελικοπτέρων. Σε ότι αφορά το προσωπικό, η μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και η πρόσληψη των εποχικών ένα μήνα νωρίτερα, δίνουν μεγαλύτερες δυνατότητες στην καταστολή των πυρκαγιών αυτή τη σεζόν» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος