FOLLOW US: facebook twitter

Στα όρια τους οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού

Ημερομηνία: 05-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

dervos-goeb

Ξεκινούν επίσχεση εργασίας

Σε αγώνα δρόμου για την καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους, επιδίδεται η διοίκηση του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού, την ώρα που οι πρώτοι έχουν δηλώσει πως από σήμερα ξεκινούν επίσχεση εργασίας. Οι μη καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεων προς τον ΓΟΕΒ από τους ΤΟΕΒ έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα και αν δεν αποφευχθεί η επίσχεση εργασίας, τότε το πρόβλημα μετατοπίζεται στους αγρότες που δεν θα μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους στην καρδιά του καλοκαιριού.

Σε δηλώσεις του χθες το πρωί Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού, Άγγελος Δέρβος, τόνισε πως «για άλλη μια φορά γίναμε στο ίδιοι έργο θεατές και για άλλη μια φορά είμαστε απλήρωτοι. Άλλη μια φορά τα προβλήματα όσο πάνε και διογκώνονται. Κι εμείς ως εργαζόμενοι είπαμε πως κάποια στιγμή κάτι πρέπει να κάνουμε, πρέπει να φωνάξουμε και να ακουστούμε, γιατί είμαστε οικογενειάρχες και έχουμε παιδιά και μαζί υποχρεώσεις. Είμαστε δύο μήνες και πάμε στον τρίτο, απλήρωτοι».

Συνέχισε λέγοντας πως αυτή την περίοδο ο οργανισμός βρίσκεται στο φουλ της δουλειάς και τα αντλιοστάσια δουλεύουν ασταμάτητα, ενώ το προσωπικό που έχει περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια με αυτοθυσία για να καλύψει τις ανάγκες. Και παρόλα αυτά παραμένει απλήρωτο.

 «Όλοι και η διοίκηση και εμείς και όσοι εμπλέκονται στην άρδευση, τα προβλήματα τα ξέρουν. Ο καθένας όμως πρέπει να βάλει το λιθαράκι του. Τα πράγματα έχουν ως εξής: Οι ΤΟΕΒ συγκεντρώνουν τα χρήματα για όλο το σύστημα και από εκεί και πέρα πρέπει να δώσουμε το ανάλογο ποσό που αναλογεί στο ΓΟΕΒ και όπου αλλού. Όταν δεν το δίνουν ο ΓΟΕΒ δεν έχει άλλους πόρους και εκεί είναι το πρόβλημα. Εμείς όμως είμαστε εργαζόμενοι στο ΓΟΕΒ, εργοδότης μας είναι το ΔΣ του ΓΟΕΒ και εκεί απευθυνόμαστε. Από αύριο (σ.σ. σήμερα) ξεκινάμε επίσχεση, ερχόμαστε στη δουλειά μας και δεν δουλεύουμε. Για το έργο όσοι εμπλέκονται, αγρότες, ΤΟΕΒ κ.α. θα καταλάβουν τι σημαίνει να μη δουλέψουμε εμείς. Όταν δεν δουλέψουν τα αντλιοστάσια για λίγες ώρες μόνο θα υπάρξει πρόβλημα» εξήγησε ο κ. Δέρβος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος