FOLLOW US: facebook twitter

Στα «κάγκελα» το Πελόπιο για τους πρόσφυγες

Ημερομηνία: 09-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

pelopio-epeisodia-prosfiges1

Βολές κατά Μητροπολίτη, εκμισθωτή του χώρου και δημοτικής αρχής – Επεισόδια στη λαϊκή συνέλευση

Λίγο έλειψε να μετατραπεί σε ρίνγκ ο χώρος του Μπαντούνειου Πολιτιστικού Κέντρου, στη διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης που έγινε για το θέμα της δημιουργίας χώρου φιλοξενίας στο γηροκομείο Πελοπίου. Η απόφαση του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, να ζητήσει πίσω το χώρο που είχε παραχωρήσει στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Αρχ. Ολυμπίας προκειμένου να γίνει Κέντρο Ημερήσιας Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, οδήγησε στα άκρα την ενημερωτική συζήτηση που ξεκίνησε με τα πνεύματα από νωρίς οξυμένα. Η παρουσία του οικονομολόγου Αργύρη Σαλπέα – ως εκπροσώπου του Μητροπολίτη – και οι αναφορές σε «χριστιανούς πρόσφυγες» και άλλες λεπτομέρειες, οδήγησαν στο να διακοπεί η ενημέρωση από τον ίδιο και να αποχωρήσει από το χώρο εν μέσω έντονων προπηλακισμών.

pelopio-epeisodia-prosfiges4

Ωστόσο οι κάτοικοι του Πελοπίου που συμμετείχαν στη λαϊκή συνέλευση ένιωσαν ακόμα μεγαλύτερη οργή, όταν άκουσαν από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης του δήμου Αρχ. Ολυμπίας να αποκαλύπτουν τι διημείφθη, μεταξύ των εκπροσώπων του δήμου και του Μητροπολίτη Ηλείας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δημητρόπουλος για την συνάντηση αυτή ο Μητροπολίτης Ηλείας ζήτησε πίσω το χώρο που είχε παραχωρήσει για τη δημιουργία ΚΗΦΗ, και ενοικιάστηκε έναντι του ποσού των 1500 ευρώ στον κ. Σαλπέα. «Ο κ. Σαλπέας δεν ήρθε ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη αλλά ως επιχειρηματίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρόπουλος.

pelopio-epeisodia-prosfiges3

Η λαϊκή συνέλευση ξεκίνησε με την τοποθέτηση – επεξήγηση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρη Στασινόπουλου και συνεχίστηκε έως τη στιγμή της μεγάλης έντασης με τον Αργύρη Σαλπέα. Ο τελευταίος υπεραμύνθηκε του Μητροπολίτη Ηλείας, λέγοντας πως δεν ευθύνεται ο Σεβασμιότατος για τη μη ενημέρωση του δήμου και εξήγησε πως είχαν τεθεί ευθύς εξαρχής όροι για την φιλοξενία μόνο ευπαθών ομάδων (ασυνόδευτων παιδιών, μονογονεϊκών οικογενειών) και χριστιανών, πρόσληψη προσωπικού από την περιοχή και αγορές τροφοδοσίας από τα τοπικά καταστήματα.

pelopio-epeisodia-prosfiges2

Ο όρος «χριστιανός» έκανε τους κατοίκους να εκραγούν φωνάζοντας πως αυτό είναι «ψέμα» και μετά για αρκετά λεπτά επικράτησε ένταση, έως ότου αποχώρησε ο κ. Σαλπέας εν μέσω προπηλακισμών.

Όταν επανήλθε η «σχετική» ηρεμία στην αίθουσα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Αηδόνης πρότεινε να δημιουργηθεί επιτροπή που θα επισκεφθεί το Μητροπολίτη Ηλείας για το θέμα, ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση αυτή (αποτελούμενη από το δήμαρχο, τον κ. Αηδόνη, τους δημοτικούς συμβούλους της περιοχής, το Τοπικό Συμβούλιο και τους εκπροσώπους του πολιτιστικού και του αθλητικού συλλόγου), ενώ ζήτησε και έγινε ψηφοφορία για το θέμα, με τη συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων να είναι αντίθετοι στην φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή. Ο δήμαρχος κ. Κοτζιάς προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα και να κρατήσει ισορροπίες. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημητρόπουλος εκτός των παραπάνω αποκαλύψεων τόνισε πως οι κάτοικοι του Πελοπίου έχουν αποδείξει ότι δεν είναι ξενοφοβικοί. Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Άρης Παναγιωτόπουλος από την πλευρά του εξήγησε πως έφτασαν τα πράγματα στο αίτημα του Μητροπολίτη να περάσει και πάλι στην δικαιοδοσία του το γηροκομείο Πελοπίου, για να προχωρήσει η ιδέα της φιλοξενίας προσφύγων σε αυτό…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος