FOLLOW US: facebook twitter

Στα «θρανία» για επιμόρφωση οι υπάλληλοι των Δήμων της Ηλείας

Ημερομηνία: 05-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Τριήμερο σεμινάριο στην ΠΕΔ παρουσίασης της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Σε ένα ιδιαιτέρα σημαντικό τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο, συμμετέχουν από χθες στα γραφεία της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο, οι υπάλληλοι των Δήμων της Ηλείας. Ένα σεμινάριο που στόχο έχει την επιμόρφωση τους στον ηλεκτρονικό τρόπο διεκπεραίωσης όλων των θεμάτων που χειρίζονται (μελέτες, έργα, προμήθειες κτλ) μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που καλούνται πλέον υποχρεωτικά να χρησιμοποιούν.

Θέμα του τριήμερου σεμιναρίου, είναι οι «Ηλεκτρονικές Δημόσιες Συμβάσεις, Προμηθειών, Υπηρεσιών και έργων Μελετών και Παροχής Τεχνικών και Συναφών Επιστημονικών Υπηρεσιών μέσω ΕΣΗΔΗΣ» και πραγματοποιείται από την εταιρεία Training-Net.EE με εισηγητή τον Απόστολο Κόλλια από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Χθες πρώτη μέρα του σεμιναρίου, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 45 υπάλληλοι απ’ όλους τους Δήμους της Ηλείας, κυρίως από τις τεχνικές και τις οικονομικές υπηρεσίες, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής ως πρόεδρος του παραρτήματος της ΠΕΔ στον Πύργο, που είχε και την πρωτοβουλία και ο Διευθυντής της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Καμπέρος.

«Είναι σε εξέλιξη, ένα ποιοτικό σεμινάριο που αφορά την ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί για τις μελέτες και διάφορα άλλα τεχνικά έργα από τους υπαλλήλους των δήμων» τόνισε ο κ. Λιατσής και πρόσθεσε «Γνωρίζουμε καλά ότι αν οι υπάλληλοι δεν εκπαιδευτούν στα νέα αυτά συστήματα οι δήμοι δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που απορρέουν από τις καινούργιες λογικές και διαδικασίες που εφαρμόστηκαν για την απορρόφηση κονδυλίων. Προσωπικά πιστεύω ακράδαντα ότι είναι ένας καλός τρόπος, οι γνώσεις αυτές να φτάσουν και στον τελευταίο υπάλληλο ώστε να μην υπάρχει το άλλοθι «δεν ξέρω» άρα πρέπει κάποιος άλλος διπλανός μου να φορτωθεί τη δουλειά που πρέπει να κάνω εγώ. Όσον αφορά δήμο Πύργου θα επιμείνω η επιμόρφωση αυτή να εξελιχθεί σε βάθος και όλοι οι υπάλληλοι τεχνικών και οικονομικών υπηρεσιών να είναι άτομα υπεύθυνα, να λειτουργούν ανάλογα με τα προσόντα τους και ο δήμος να έχει τη δυνατότητα να πάρει πρωτοβουλίες που πρέπει, για να συνεχιστεί  η αλλαγή του δήμου μας που ήδη έχει ξεκινήσει. Για αυτό ευχαριστώ τον κ. Καμπέρο που βοήθησε με το τρόπο του την πρόταση μου να γίνουν αυτά τα σεμινάρια στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία και σήμερα έχουμε αυτό το καλό αποτέλεσμα».

«Πραγματικό σχολείο»

Ο Δ/ντής της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας κ. Καμπέρος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία του επιμορφωτικού σεμιναρίου τονίζοντας ότι αποτελεί ένα «πραγματικό σχολείο» για τους υπαλλήλους. «Πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται σε βάθος. Έχουμε πάρα πολλά στελέχη από τους δήμους, από τις πιο καίριες υπηρεσίες, τόσο των προμηθειών όσο και των τεχνικών υπηρεσιών που αποτελούν τις πιο δυναμικές υπηρεσίες των δήμων καθώς μέσα από αυτές περνάνε οι μελέτες και τα έργα που χρειάζεται να υλοποιήσει ο δήμος.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση διότι οι υπάλληλοι καλούνται να κινηθούν με ευρωπαϊκές ταχύτητες, καλούνται να είναι υψηλού επιπέδου το εργασιακό γνωστικό αντικείμενο τους και είναι υποχρεωμένοι να ανταπεξέλθουν. Άρα η διαρκής επιμόρφωση είναι υποχρεωτική. Η ΠΕΔ οφείλει να ανταποκρίνεται και να πιάνει τις ανάγκες προσφέροντας έγκαιρα αυτές τις γνώσεις.

Η πλατφόρμα που παρουσιάζεται είναι νέα, μόλις τώρα άνοιξε οπότε ανταποκρινόμαστε άμεσα ώστε ο δήμος να μπορέσει π.χ. για τα έργα του ΕΣΠΑ που εκκρεμούν για την περιοχή, να ανταπεξέλθει με τους ανθρώπους του και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην ώρα τους. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο που δίνει την ευκαιρία στους συνάδελφους να επιμορφωθούν και πιστεύω ότι στο μέλλον θα γίνονται διαρκώς τέτοιες διαδικασίες γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι μονόδρομος. Διαρκής επιμόρφωση, διαρκής εξέλιξη ανθρώπινου δυναμικού για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες».

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος