FOLLOW US: facebook twitter

Στα Δημοτικά των Λεχαινών τα προσφυγόπουλα και 80 νέες αφίξεις στο Κέντρο Φιλοξενίας Μυρσίνης

Ημερομηνία: 27-10-2017 | Συντάκτης:

Από την τάξη υποδοχής του Νεοχωρίου στο 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών, φοιτούν από την περασμένη Δευτέρα 12 προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνη. Στο κέντρο προστέθηκαν ακόμα 80 πρόσφυγες από τη Συρία που έφτασαν χθες γεμίζοντας και πάλι την εγκατάσταση, που είχε αδειάσει από τις αναχωρήσεις.

Δώδεκα παιδιά από τη Συρία, μετά την περσινή φοίτηση στην τάξη υποδοχής στο Νεοχώρι της Κυλλήνης, έφτασαν σε ικανοποιητικό επίπεδο γνώσεων για να περάσουν στο δημοτικό σχολείο σε κανονικό πρόγραμμα μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου.

Τα άλλα παιδιά θα φοιτήσουν και φέτος στην τάξη υποδοχής που θα ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ τα παιδιά του γυμνασίου φοιτούν στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου. Οι μαθητές μεταφέρονται καθημερινά με λεωφορείο από τη Μυρσίνη στα Λεχαινά συνοδεία στελεχών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Στο μεταξύ, στο Κέντρο Φιλοξενίας Μυρσίνης αφίχθησαν 80 πρόσφυγες από τη Συρία χθες. Ο αριθμός των φιλοξενούμενων εκεί είχε μειωθεί από τους 340 στους 70, καθώς είχαν αναχωρήσει οι περισσότεροι προς τις χώρες της Ευρώπης. Σήμερα ο αριθμός μετά και τις τελευταίες αφίξεις είναι στους 200 πρόσφυγες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος