FOLLOW US: facebook twitter

Σταδιακά η ενίσχυση στο μπλόκο του Λατιφίου  

Ημερομηνία: 25-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο

latifi-antonatos_panagiotisΑυξάνεται αργά ο αριθμός των τρακτέρ

Με αργούς ρυθμούς ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στο Λατίφι Αμαλιάδας. Το πρωί της Τρίτης, ο αριθμός των τρακτέρ που είχαν παραταχθεί εκατέρωθεν στης εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, ήταν αυξημένος, αλλά όχι ικανοποιητικός σύμφωνα με αγροτοσυνδικαλιστές, που κάλεσαν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να βγουν στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν μαζί το φάσμα του αφανισμού των μικρομεσαίων του πρωτογενούς τομέα. Οι αγρότες σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν χθες, θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού το πρωί της Πέμπτης στην 11, ενώ ήδη σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα των αντιδράσεών τους.

latifi-bloko-agrotes2

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Αντωνάτος, απηύθυνε κάλεσμα στους αγρότες να ξεσηκωθούν και να συμμετάσχουν στο μπλόκο που έχει στηθεί στο Λατίφι. «Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Θα μας πάρουν τη γη μας και πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε. Έχει 20.000 τρακτέρ ο νομός Ηλείας και δεν επιτρέπεται να είναι 50 στο δρόμο. Να βγουν στο δρόμο και να μην ψάχνουν για μπροστάρηδες. Όσοι είναι στο μπλόκο είναι μπροστάρηδες με τα ίδια δικαιώματα. Δεν ξέρω γιατί δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Δεν καταλαβαίνουν ότι θα μας αποδεκατίσουν με τα μέτρα;» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνάτος που στάθηκε και στο θέμα των δασικών χαρτών.

latifi-antonatos_thanasis

Ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης, τόνισε πως αποφασίστηκε στη Νίκαια να βγουν οι αγρότες στους δρόμους. «Θέλουμε τους αγρότες που πλήττονται από τα μέτρα και όχι μπροστάρηδες που θέλουν να παίξουν κάποιο ρόλο. Στήσαμε μπλόκο κόντρα στην κοινή αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους νόμους για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που μας θέλουν έξω από τα χωράφια μας, κόντρα σε όλους αυτούς που θέλουν να παίξουν το ρόλο μπροστάρη. Τις επόμενες ημέρες θα έρθουν και άλλα τρακτέρ και θα κάνουμε και άλλες ενέργειες με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Καλούμε όλους όσους πλήττονται από τα μέτρα, αγρότες και μη. Και τους έμπορους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και ζουν από τον αγροτικό κόσμο και τους ανέργους και όλους…»

latifi-bompiris

Ο αγρότης και μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας Παναγιώτης Αντωνάτος, τόνισε πως και ο καιρός πηγαίνει κόντρα στους αγρότες και μειώνει τις πιθανότητες επιβίωσής τους. «Ακριβαίνουν πετρέλαιο και εφόδια και δεν ξέρουμε αν τα καταφέρουμε. Στις κινητοποιήσεις όποιος δεν θέλει να έρθει κάτι άλλο συμβαίνει. Αν όσα συμβαίνουν δεν τον αγγίζουν, δεν θέλει να αγωνιστεί για το ψωμί του».

Η κατάσταση για τους αγρότες της Ηλείας έχει φτάσει στα άκρα, καθώς έχουν αντιμετωπίσουν πέρα από το φορολογικό και το ασφαλιστικό με τα δυσβάσταχτα μέτρα, τις καθυστερήσεις στις εκτιμήσεις και αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ μετά τα συνεχόμενα χτυπήματα του καιρού και επίσης τον εφιάλτη των δασικών χαρτών που ζωντάνεψε πριν λίγες ημέρες με την ανάρτησή τους.

latifi-bloko-agrotes1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος