FOLLOW US: facebook twitter

Στάχτη πάνω από 150 στρέμματα στο Κούμανι

Ημερομηνία: 05-08-2017 | Συντάκτης:

Μεγάλη πυρκαγιά στις παρυφές του δρυοδάσους της Φολόης

Πάνω από την κοιλάδα του Ερυμάνθου, στις παρυφές του δρυοδάσους της Φολόης στο Κούμανι ξέσπασε πυρκαγιά το μεσημέρι της Παρασκευής, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η κινητοποίηση υπήρξε άμεση καθώς δυνάμεις βρίσκονταν κοντά λόγω άλλου γεγονότος. Ωστόσο το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά ήταν σε μεγάλη απόσταση, ο δρόμος πρόσβασης εξαιρετικά δύσκολος και η περιοχή σχετικά δύσβατη, χωρίς πολλές δυνατότητες προσέγγισης.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 2 το μεσημέρι και άμεσα ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιάννης Πετρούτσος έφυγε από τη Νεμούτα όπου είχε εντοπιστεί νεκρός ο 78χρονος Κώστας Παπαηλιού για το Κούμανι. Η φωτιά ξεκίνησε από λιοστάσια και επεκτάθηκε άμεσα σε δασική έκταση.

Οι πυροσβέστες υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες έδωσαν μάχη με τις φλόγες. Η τροφοδοσία με νερό για την κατάσβεση ήταν δύσκολη, όπως και η προσέγγιση για τα εναέρια μέσα. Τελικά κινητοποιήθηκαν 50 πυροσβέστες μαζί με πεζοπόρο τμήμα και 16 οχήματα, με δύο οχήματα ΟΤΑ και ένα μηχάνημα έργου, που χρειάστηκε να ανοίξει δρόμο για τα πυροσβεστικά και να κόψει με ζώνη τη φωτιά.

Συνολικά έγιναν στάχτη 150 στρέμματα εκ των οποίων τα 50 δάσος και τα υπόλοιπα αγροτικές καλλιέργειες. Μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση των κατοίκων του Κούμανι που με αγροτικά φορτηγάκια με δοχεία νερού, προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σημείο της πυρκαγιάς, όμως ήταν εξαιρετικά δύσκολο με την κίνηση των πυροσβεστικών.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από αρκετή ώρα προσπάθειας από τους πυροσβέστες και ρίψεις από αέρος από τα δύο Canadair, ενώ όλη τη νύχτα παρέμεναν οι δυνάμεις στην περιοχή για την τελική κατάσβεση της πυρκαγιάς και την αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος