FOLLOW US: facebook twitter

Σικάγο γίναμε…

Ημερομηνία: 13-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Καυτό καλοκαίρι και για το αστυνομικό δελτίο

Μπορεί να μην πέρασε καλά καλά  ούτε μήνας από τότε που ληστές χτύπησαν στην καρδιά του Πύργου ξαφρίζοντας κεντρικό κοσμηματοπωλείο, ωστόσο τα κρούσματα εγκληματικότητας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Στο Πελόπιο έμελλε να γραφτεί η επόμενη πράξη του εγκλήματος, καθώς άγνωστοι άρπαξαν  χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας περίπου 35.000 ευρώ από το σπίτι ενός 55χρονου.

Κοινό χαρακτηριστικό των ληστειών που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα είναι ο κυνισμός που επιδεικνύουν οι κακοποιοί και φυσικά η θρασύτητα με την οποία κινούνται. Στην ληστεία του κοσμηματοπωλείου της Ερμού ο συναγερμός χτυπούσε και οι άνθρωποι φώναζαν από τα μπαλκόνια τους  αλλά εκείνοι συνέχισαν ασυγκίνητοι το έργο τους. Στα Πετράλωνα πάλι, παλικαράδες «έγδυσαν» πρόσφατα έναν κακόμοιρο παππούλη αφαιρώντας τις οικονομίες μιας ζωής με το χαμόγελο στα χείλη. Ο δόλιος άφηνε επίτηδες την πόρτα ανοιχτή μήπως του συμβεί κάτι και δεν μπορούν να τον βοηθήσουν οι συγχωριανοί του.

Απ’ ότι φαίνεται οι ληστείες και διαρρήξεις έχουν γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση της καθημερινότητας. Ανέκαθεν υπήρχε εγκληματικότητα και ανέκαθεν ο τόπος υπέφερε από συμμορίες αλλά πλέον έχει παραγίνει το κακό. Η κατάσταση θυμίζει τον γνωστό μύθο της Λερναίας Ύδρας. Μία σπείρα εξαρθρώνει η αστυνομία, δύο εμφανίζονται. Κι έτσι γεννάται το αναπόφευκτο ερώτημα: τι κάνουμε;

Νομίζω καταρχήν πως η προφανής απάντηση είναι ότι δεν αφήνουμε αποταμιεύσεις και κόπους χρόνων μέσα στο σπίτι εφόσον ανά πάσα στιγμή μπορούν να κλαπούν από τους «αετονύχηδες». Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα capital control επέδρασαν τελείως αρνητικά σε αυτήν την υπόθεση. Πολύς κόσμος και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι βίωσαν τεράστια ανασφάλεια στην ιδέα ότι δεν μπορούν να έχουν ανά πάσα στιγμή απεριόριστη πρόσβαση στις καταθέσεις τους. Κάπως έτσι επιστρέψαμε με μιας στη λογική του σεντουκιού και του ραμμένου στρώματος. Όμως όσο γρήγορα υιοθετήθηκε κάτι τέτοιο, είναι αυτονόητο ότι το ίδιο γρήγορα θα πρέπει να εγκαταλειφθεί.

Επίσης, σε σχέση με τους ηλικιωμένους, αν υπάρχουν παιδιά, καλό θα ήταν να τους έχουν από κοντά γιατί είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι και αποτελούν αποδεδειγμένα το νούμερο ένα στόχο των ληστών. Δεν είναι τυχαίο ότι τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά με ένα σωρό τρόπους, ακόμη και με αυτή τη γνωστή πλέον απάτη του τηλέφωνου, με το πρόσχημα ότι το παιδί τους ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο και θα πρέπει να πληρώσουν αν θέλουν να μην φυλακιστεί. Θέλει μεγάλη προσοχή γιατί τέτοια κόλπα, ούτε ο Αλ Καπόνε μπορούσε να τα φανταστεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος