FOLLOW US: facebook twitter

«Σηκώστε να χορέψουμε»: Ταξίδι στην Παράδοση από την «Χοροκίνηση»

Ημερομηνία: 03-07-2017 | Συντάκτης:

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος ο όμιλος «Χοροκίνηση» παρουσίασε μια μοναδική παράσταση παραδοσιακών χορών, την Κυριακή 25/06 στο θέατρο Δρούβα στην Αρχαία Ολυμπία.Σε ένα ξεχωριστό μέρος, με μαγευτικό κλίμα και όμορφη διάθεση ξεκίνησε ένα συγκινητικό ταξίδι στην ελληνική μουσική και χορευτική παράδοση, με σταθμούς την Πελοπόννησο , τη Θράκη, τη Μικρά Ασία, τη Τζια και την Ήπειρο.

Ο τίτλος της παράστασης «Σηκώστε να χορέψουμε», εμπνευσμένος από τραγούδια της Μικράς Ασίας, ξεσήκωνε τη φαντασία του κοινού ακόμα και στο άκουσμά του. Τις χορευτικές τους δυνάμεις ένωσαν χορευτές κάθε ηλικίας, υπό την καθοδήγηση της Πόπης Παναγοπούλου, η οποία είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης.  Η παράσταση αυτή έχει γίνει θεσμός τα τελευταία 9 χρόνια και έχει ως σκοπό την προώθηση της ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης, όχι μόνο της περιοχής μας, αλλά από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η κ. Παναγοπούλου «Η παράδοση συνεχίζεται…με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήσαμε και φέτος την παράσταση παραδοσιακών χορών. Τιμήσαμε την ελληνική παράδοση και ο κόσμας μας τίμησε με την παρουσία του!»

Και του χρόνου λοιπόν με υγεία…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος