FOLLOW US: facebook twitter

Σε τρεις διμηνιαίες δόσεις ο φόρος εισοδήματος των αγροτών, σε πέντε ο ΕΝΦΙΑ

Ημερομηνία: 04-07-2017 | Συντάκτης:

Σε τρεις διμηνιαίες δόσεις θα καταβληθεί ο φόρος εισοδήματος των φυσικών προσώπων ενώ σε έξι μηνιαίες εκείνος των νομικών προσώπων, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κατόπιν της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων μέχρι τις 17.7.2017, επίκειται η κατάθεση διάταξης με την οποία θα διασφαλίζεται η διατήρηση της καταβολής του φόρου σε 6 δόσεις.

Έτσι και για δηλώσεις που θα υποβληθούν έως τις 17.7.2017, η πρώτη δόση θα καταβάλλεται μέχρι τις 31.7.2017 και οι υπόλοιπες πέντε μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των 5 επόμενων μηνών, η οποία δεν μπορεί να εκτείνεται πέραν του ίδιου φορολογικού έτους.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, εξετάζεται η εξόφληση να πραγματοποιηθεί σε πέντε δόσεις, από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο.

Η ίδια πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του έτους υπάρχει η δέσμευση να εναρμονιστούν οι αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες. Σχολίασε πως σε πολλές περιοχές οι αντικειμενικές αξίες είναι πολύ χαμηλότερες από τις εμπορικές, για να συμπληρώσει πως σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποτελούν πανάκεια οι αντικειμενικές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος