FOLLOW US: facebook twitter

Σε νέες βάσεις θεμελιώνεται η συνεργασία των δήμων Πύργου και Ήλιδας

Ημερομηνία: 21-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ιστορική μέρα η χθεσινή για τους δύο δήμους που αποφάσισαν κοινή συνεδρίαση των δημοτικών τους συμβουλίων

Ο δήμαρχος Ήλιδας παρευρέθηκε χθες στην συνεδρίαση του Δ.Σ Πύργου και πήρε ομόφωνη απόφαση για το αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου

Σε νέες βάσεις θεμελιώνεται η σχέση των δήμων Πύργου και Ήλιδας που αφού πέρασαν κατά το παρελθόν το τεστ καλής συνεργασίας στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που τόσο μας ταλαιπώρησε δίνοντας λύση, τώρα διαφαίνεται ότι έρχονται ακόμα καλύτερες μέρες που αφήνουν για πάντα πίσω τους την παλιά κόντρα των δύο μεγάλων πόλεων του νομού, με μια κοινή συνεδρίαση των δύο δημοτικών συμβουλίων. Αφορμή για την θετική αυτή εξέλιξη η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου στην οποία παρευρέθηκαν και ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας, με σκοπό να ζητήσουν την συναίνεση του Δ.Σ Πύργου για την παραχώρηση του αλιευτικού καταφυγίου Παλουκίου στο δήμο Ήλιδας, καθώς ο νόμος ζητά την σύμφωνη γνώμη γι αυτό των όμορων δήμων.

Ο δήμος Πηνειού έχει ήδη λάβει ομόφωνη απόφαση και το αυτό συνέβη χθες το απόγευμα και με το δημοτικό συμβούλιο Πύργου όπου το σώμα αποφάσισε ομόφωνα ότι το αίτημα του δήμου Ήλιδας είναι δίκαιο. Η συνεδρίαση εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα και μάλιστα και οι δύο δήμαρχοι χαρακτήρισαν την χθεσινή μέρα ιστορική για την σχέση των δύο πόλεων. Έτσι κατόπιν πρότασης του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή που απεδέχθη ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος θα πραγματοποιηθεί σύντομα κοινή συνεδρίαση των δύο δημοτικών συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας με στόχο να συζητηθούν σοβαρά θέματα που απασχολούν τους δύο δήμους αλλά και θέματα ευρύτερα της Ηλείας, αφού η… ισχύς εν τη ενώσει έχει αποδειχθεί ότι φέρνει καρπούς.

Στις δηλώσεις τους οι δύο δήμαρχοι τόνισαν τα εξής:

Γαβρίλης Λιατσής

Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή και για τις δύο πόλεις, καθώς  το γεγονός ότι σηκώθηκαν όλοι οι σύμβουλοι και ο οι παρατάξεις και χαιρέτισαν το δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ Ήλιδας δείχνει πώς ότι δουλειά έγινε στο πρόσφατο παρελθόν έχει θεμελιώσει καλά μια πορεία προς την πρόοδο όχι μόνο των δύο πόλεων αλλά και της Ηλείας.

 

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Η φιλία των δύο πόλεων και η συνεργασία απ’ ότι αποδείχθηκε απόψε,  έχει θεμελιωθεί σε γερές βάσεις και δεν υπάρχει περίπτωση να διαταραχθεί αυτή η σχέση. Πιστεύω πως από δω και στο εξής όπως με  πρόταση του δημάρχου Πύργου  και αποδοχή από εμένα για κοινή συνεδρίαση οι δυο πρόεδροι θα συνεργαστούν για να γίνει κοινή συνεδρίαση στο αμέσως εγγύς μέλλον να συζητήσουμε όλα τα καυτά θέματα  όχι μόνο των δύο δήμων αλλά της ευρύτερης περιοχής. Γιατί   αποδείξαμε με την μεταξύ μας συνεργασία ότι μπορούμε να λύσουμε και σοβαρά προβλήματα που δεν μπορεί να τα λύσει η Πολιτεία.

Το θέμα των στερεών αποβλήτων που πονέσαμε και οι δύο για να το λύσουμε αλλά στο τέλος βγήκαμε νικητές έδωσε το έναυσμα για να φτάσουμε απόψε ώστε όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να στηρίξουν ένα δίκαιο αίτημά μας – για την παραχώρηση του αλιευτικού καταφυγίου Παλουκιού στο δήμο Ήλιδας- και να μιλήσουν με τα καλύτερα των αισθημάτων τους για το δήμο μας. Διαφαίνεται ότι από δω και στο εξής μόνο συνεργασίες θα έχουν οι δύο δήμοι μεταξύ τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος