FOLLOW US: facebook twitter

Σε καλό δρόμο η σταφίδα παρά την καταστροφή

Ημερομηνία: 22-09-2016 | Συντάκτης:

katastrofes-vroxi2-stafida7

Βάση τα 90 λεπτά και ελπίδες σε ότι απέμεινε

Να περισώσουν ότι μπορούν πασχίζουν οι παραγωγοί της σταφίδας στην Ηλεία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η τιμή δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τα 90 λεπτά, τιμή καλύτερη από πέρυσι και γίνεται προσπάθεια για την συγκέντρωση της μεγαλύτερης δυνατής ποσότητας που δεν υπέστη ζημιά στο αλώνι από τη θεομηνία. Οι παραλαβές στην Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας συνεχίζονται με καλύτερους ρυθμούς από πέρυσι και θα μπορούσαν να πάνε ακόμα καλύτερα αν δεν χτυπούσε η κακοκαιρία την παραγωγή.

vallianatos

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλλιανάτος πως μέχρι χθες είχαν παραληφθεί πάνω από 600 τόνοι κορινθιακής σταφίδας από όλες τις περιοχές του νομού. Οι παραγωγοί επέλεξαν να μεταφέρουν το προϊόν τους στην ομάδα παραγωγών που έδειξε πολύ καλή αντιμετώπιση την περσινή χρονιά απέναντι στους σταφιδοπαραγωγούς και τους στήριξε. «Θα μπορούσε να έχει πάει καλύτερα η φετινή χρονιά και να έχουμε συγκεντρώσει ήδη μεγαλύτερη ποσότητα, αλλά οι καταστροφές που έπληξαν τον τόπο μας δεν άφησαν πολλά περιθώρια. Σίγουρα όμως στην ομάδα έχει παραδοθεί μεγαλύτερη ποσότητα σταφίδας από πέρυσι και αυτό είναι θετικό» σχολίασε ο κ. Βαλλιανάτος.

Ιδρύεται νέα ΠΑΣΕΓΕΣ

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο President στην Αθήνα θα υπογραφεί η ιδρυτική διακήρυξη της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ στην οποία θα συμμετάσχει από την Ηλεία μεταξύ άλλων και η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας. Για το σκοπό αυτό ο πρόεδρος της ομάδας με συνεργάτες του θα ταξιδέψουν για να παραβρεθούν και να υπογράψουν την διακήρυξη, σε ένα νέο φορέα που θα συμμετάσχουν «καθαροί» συνεταιριστές, όπως σχολιάστηκε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος