FOLLOW US: facebook twitter

Σε ισχύ η διάταξη για πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα

Ημερομηνία: 15-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σε ισχύ μπαίνει η διάταξη για πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα. Τι σημαίνει αυτό για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, κυρίως για αυτούς που τα έχουν θέσει σε ακινησία λόγω αδυναμίας να πληρώσουν τέλη και τεκμήρια.

Ξεπερνούν τις 750.000 τα αυτοκίνητα που τραβήξει χειρόφρενο.

Με τα αναλογικά τέλη η άρση της ακινησίας μπορεί να γίνει:

-Για ένα μήνα πληρώνοντας όμως δύο μήνες των ετήσιων τελών

-ή για τρεις μήνες καταβάλλοντας το ποσό που αντιστοιχεί σε τέσσερις

Για όσους θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για μεγαλύτερο διάστημα η επιβάρυνση υπολογίζεται ανάλογα με τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του χρόνου συν 2/12.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του όχημα 1.000 κυβικών, με ετήσια τέλη 120 ευρώ, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει από 1η Ιουλίου το ΙΧ για ένα μήνα με 20 ευρώ ενώ για τρεις μήνες θα πρέπει να πληρώσει 40. Εάν προχωρήσει σε άρση ακινησίας για έξι μήνες θα πρέπει να καταβάλει 80 ευρώ.

Η ανάκτηση των πινακίδων μπορεί να γίνει μόνο μία φορά και το διάστημα μετράει από την 1η του μήνα ακόμη κι αν η άρση ακινησίας γίνει στις 20 του μηνός.

Άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες πρέπει να επιστραφούν εγκαίρως. Διαφορετικά το πρόστιμο είναι δύο φορές τα ετήσια τέλη.

Όσοι κατά τη διάρκεια της χρήσης του ΙΧ θελήσουν να το μεταβιβάσουν, να το αποσύρουν ή να υποβάλουν δεύτερη αίτηση για συνέχιση της κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό των τελών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος