FOLLOW US: facebook twitter

Σε ετοιμότητα ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρέστενας για το χιονιά

Ημερομηνία: 06-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

xionia-hleia2

Μηχανήματα στα ορεινά και ποσότητες αλατιού

Λίγες ώρες πριν από την επέλαση του χιονιά, που σύμφωνα με τις προβλέψεις θα πλήξει όλη τη χώρα και στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων έχουν λάβει τα μέτρα τους. Άλλωστε η ορεινή περιοχή του δήμου με τον Επικούρειο Απόλλωνα και την Ανδρίτσαινα δεν χρειάζονται και πολύ για να ντυθούν στα λευκά.mpalioukos

Ο δήμαρχος της περιοχής Σάκης Μπαλιούκος, μιλώντας για το θέμα τόνισε πως «ο δήμος ετοιμάζεται για το κύμα της κακοκαιρίας που έρχεται προκειμένου να διευκολύνουμε τους πολίτες, αν και δεν υπάρχει η σχετική εμπειρία μιας και εμείς λίγες φορές στα πεδινά αντιμετωπίσαμε τέτοιες καταστάσεις με χιόνι. Με την καθοδήγηση των συνεργατών μας και των κατοίκων στην ορεινή ζώνη φαίνεται να κάνουμε καλή δουλειά γιατί δεν διαμαρτύρονται. Είμαστε έτοιμοι έχουμε μεταφέρει αλάτι στα κρίσιμα σημεία. Είχαμε ποσότητες από πέρυσι αλλά φέραμε και δύο φορτία φέτος. Δεν θα διοχετευτεί όλο έστω κι αν έχουμε και νέο κύμα κακοκαιρίας. Τα μηχανήματα είναι έτοιμα, το προσωπικό έχει λάβει τις οδηγίες που πρέπει. Όλοι είναι έτοιμοι και οι ιδιώτες».

Σχολιάζοντας τα σημεία που έχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους είτε λόγω παγετού, είτε λόγω χιονιού, τόνισε πως «ζητήματα έχουμε στον Επικούρειο Απόλλωνα, στη Θεισόα μετά τα Ρόβια, κυρίως λόγω του πάγου στην κατηφόρα, στο Φανάρι. Έχουν επισημανθεί τα σημεία όπου υπάρχει αντίστοιχο συνεργείο να παρέμβει, να ρίξει αλάτι από πριν. Είμαστε σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες και την ΕΜΥ για να δούμε την εξέλιξη των φαινομένων. Αλλά και οι κάτοικοι ενημερώνουν. Οι πρώτες ενδείξεις είναι για την Παρασκευή και το Σάββατο και κυρίως το Σάββατο με πολύ κρύο και ίσως επηρεαστεί και η πεδινή ζώνη σε ότι αφορά τις καλλιέργειες. Είναι πιθανό οι χιονοπτώσεις να επεκταθούν και στα πεδινά τμήματα. Βέβαια αν επαληθευτούν οι προγνώσεις. Μακάρι να πέσουν έξω».

Παράλληλα τόνισε πως και σε όμορες του δήμου περιοχές, όπου θα βρεθούν τα μηχανήματα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων θα υπάρξουν παρεμβάσεις, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που υπάρχει στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος