FOLLOW US: facebook twitter

Σε… διαβούλευση το Εφημεριακό Κέντρο Πύργου

Ημερομηνία: 08-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία

Ó÷Ýäéï 1

Αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη στην ΥΠΕ ύστερα από πρόταση των φορέων της Αμαλιάδας

-Με απόφαση Γ. Γιαννόπουλου μετακινούνται δυο Παθολόγοι από την Πάτρα στο Νοσοκομείο Πύργου

-«Διαφωνούμε με την «κεκαλυμμένη» πρόταση που μετατρέπει τη Ν.Μ. Αμαλιάδας σε Κ.Υ. Αστικού Τύπου» τόνισε ο Χρ. Χριστοδουλόπουλος

Περιθώριο, μερικών ημερών, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της απόφασης λειτουργίας του Νοσοκομείου Πύργου ως Εφημεριακού Κέντρου Ηλείας, ζήτησαν και πήραν, από την 6η ΥΠΕ, ο Δήμαρχος Ήλιδας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, γιατροί και εργαζόμενοι της μονάδας, στη διάρκεια της χθεσινής νέας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα και στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας και ο αναπληρωτής Διοικητής της Ν.Μ. Αμαλιάδας.

Στη διάρκεια της μάλιστα, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιώργος Γιαννόπουλος, ανακοίνωσε και την μετακίνηση δυο Παθολόγων από την Πάτρα στο Νοσοκομείο Πύργου, εκ των οποίων ο ένας θα είναι πλήρους απασχόλησης και ο άλλος θα καλύπτει κενά εφημεριών, δίνοντας έτσι, μια προσωρινή λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στην λειτουργία της κλινικής.

Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιώργου Γιαννόπουλου χθες το πρωί, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, εξέφρασε την αντίθεση του στην υλοποίηση της απόφασης λειτουργίας του Νοσοκομείου Πύργου ως Εφημεριακού Κέντρου Νομού, μιλώντας για μια «κεκαλυμμένη» πρόταση που ουσιαστικά μετατρέπει τη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως δεν την αποδέχονται και συνέστησε προς πάσα κατεύθυνση να επικρατήσει η λογική.

«Συζητήσαμε δυο προτάσεις. Πρώτον, εάν με την απόσπαση των δυο Παθολόγων από την Πάτρα μπορεί να λυθεί το πρόβλημα και δεύτερον το θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Πύργου ως Εφημεριακού Κέντρου. Σε μια τέτοια εξέλιξη- της λειτουργίας, είμαι κάθετα αντίθετος, διότι δεν μπορεί να επιτρέψουμε να λειτουργεί η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας τη μισή μέρα. Είναι σαν να αποδεχόμαστε να λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου. Διαφώνησα και ζητήσαμε από τον κ. Γιαννόπουλο, αυτή του η πρόταση να μην κατατεθεί άμεσα και να διατηρηθεί η υπάρχουσα λειτουργία ενόψει και της μετακίνησης- όπως μας ανακοίνωσε- των δυο γιατρών από την Πάτρα. Ας μην τραβάμε την κατάσταση στα άκρα. Υπάρχουν λύσεις. Δεν χρειάζεται να εξωθήσουν τις δυο πόλεις στα άκρα. Κανένας δεν έχει διάθεση να ξεσηκώσει την πόλη, αλλά η Αμαλιάδα ξεκαθαρίζουμε ότι δεν δέχεται, έστω και κεκαλυμμένα, τη μετατροπή του Νοσοκομείου της σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου».

Σε διαβούλευση το… Εφημεριακό Κέντρο

Όπως τόνισε ο Διοικητής της 6ης Υπε κ. Γιαννόπουλος, μιλώντας στην «Πρωινή» οι εκπρόσωποι της Αμαλιάδας και συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Χρ. Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κώστας Τσαούσης, ο Δ/ντης Ιατρικής Υπηρεσίας Νατάλε Μίρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κυριάκος Γαριός, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Β. Μιχαλόπουλος και Α. Κοτσάφτη, του ζήτησαν ένα χρονικό περιθώριο κάποιων ημερών για να δουν το θέμα του Εφημεριακού Κέντρου πιο εμπεριστατωμένα ώστε να εξετάσουν πως μπορεί πρακτικά να υλοποιηθεί. «Οι γιατροί γενικώς, το βλέπουν θετικά ωστόσο από κει και πέρα συνεννοηθήκαμε να μελετήσουν την πρόταση. Τις επόμενες μέρες θα γίνει μια σύσκεψη με τη συμμετοχή του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας και του αναπλ. Διοικητή της Ν.Μ. Αμαλιάδας, των Διευθυντών Ιατρικής Υπηρεσίας των δυο Νοσοκομείων και των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων Πύργου Ολυμπίας και Αμαλιάδας προκειμένου να συζητήσουν το θέμα αυτό» είπε και πρόσθεσε ότι με απόφαση του, θα μετακινηθούν δυο Παθολόγοι από την Πάτρα στο Νοσοκομείο Πύργου ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της κλινικής.

«Απαιτείται προετοιμασία»

«Με τη μετακίνηση των δυο Παθολόγων από την Πάτρα, ενός με πλήρη απασχόληση-  πρωινό ωράριο και εφημερίες-  και ενός για την κάλυψη εφημεριακών αναγκών, διασφαλίζεται η απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία της Παθολογικής κλινικής του Πύργου, η οποία και έχει αναλάβει τη διαχείριση ενός σημαντικού όγκου περιστατικών» επισήμανε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος και αναφερόμενος στην πρόταση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ για το εφημεριακό κέντρο, τόνισε ότι θα υπάρξει αναλυτική διαβούλευση με κριτήρια επιστημονικά και μοναδικό στόχο και προτεραιότητα, την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού. «Η προοπτική του εφημεριακού κέντρου για να είναι βιώσιμη χρειάζεται να υπάρχει μια πλήρης επεξεργασία και μια προετοιμασία και για αυτό θα υπάρχει αυτή η διαβούλευση, ώστε να φωτίσει και να προσδιορίσει όλες τις λεπτομέρειες του πιθανού εγχειρήματος».

«Αναζητείται φόρμουλα για ασφαλή λειτουργία»

Ο αναπλ. Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννης Λέντζας, τόνισε ότι το Εφημεριακό Κέντρο, είναι ένα μοντέλο λειτουργίας που επιδέχεται συζήτηση καθώς θα πρέπει να εξεταστεί πως αυτό θα μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς ταυτόχρονα να υποβαθμίζεται ο ρόλος της Ν.Μ. Αμαλιάδας. «Σαφώς και υπάρχουν αντιδράσεις ωστόσο δεν συζητάμε ούτε θέμα αναστολής ούτε κλεισίματος του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Αναζητάμε τη φόρμουλα ώστε να λειτουργούμε με ασφάλεια, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το ρόλο της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας και φυσικά του Νοσοκομείου Πύργου που είναι και το πρωτεύον» είπε και πρόσθεσε ότι στόχος τους είναι να πετύχουν το δυνατόν συντομότερα την ολοκλήρωση των διαγωνισμών πρόσληψης των τριών Παθολόγων ώστε να καλυφθούν τα κενά στα δυο Νοσοκομεία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Λέντζα, συζήτησαν και το θέμα της νέας πτέρυγας και αποφασίστηκε να οριστεί πληρεξούσιος από την πλευρά του Νοσοκομείου ώστε να δει το θέμα της ηλεκτροδότησης και ταυτόχρονα της περάτωσης του έργου από τον εργολάβο ώστε να μπορέσουν σύντομα να λειτουργήσουν τη νέα πτέρυγα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος