FOLLOW US: facebook twitter

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα και η Ηλεία: 24ωρη Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ- Συγκεντρώσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 30-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα η χώρα αλλά και η Ηλεία, καθώς στην σημερινή 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΕ και οι φορείς Κοινωνικής Συμμαχίας επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς,  συμμετέχουν σχεδόν σύσσωμα τα εργατικά συνδικάτα, ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό, συνταξιούχοι, αγρότες, υπάλληλοι στους δήμους, εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ δεμένα θα είναι και τα πλοία στα λιμάνια λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Στον Πύργο το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στα ταξικά σωματεία στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία ΟΤΕ στις 10.30 το πρωί, ενώ απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας στις 9  σήμερα το πρωί.

Τα βασικότερα αιτήματα που θέτει η ΓΣΕΕ για την απεργία είναι:

«Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων
-Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
-Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.
-Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.
-Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
-Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

Η θέση της ΑΔΕΔΥ

Η  ΑΔΕΔΥ αναφορικά με την δική της θέση επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «Ο Νόμος – λαιμητόμος Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό, μετατρέπει τις συντάξεις σε βοηθήματα και τους ασφαλισμένους παρίες της κοινωνίας και ζητιάνους μετά από 40 χρόνια εργασίας. Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, καταργώντας ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, οι μειώσεις συντάξεων για τους νέους ασφαλισμένους ως και 35%, ο επανυπολογισμός των παλαιών συντάξεων και η σταδιακή ισοπέδωση με τις νέες, αρχής γενομένης από το 2019, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση των επικουρικών συντάξεων, η περαιτέρω μείωση του ΕΦΑΠΑΞ, είναι μόνο μερικά από τα δεινά που έφερε ο Ν. 4387/2016» προσθέτει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος