FOLLOW US: facebook twitter

Σεμνά και ταπεινά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ηλείας

Ημερομηνία: 14-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με την δέουσα ιεροπρέπεια, αλλά σεμνά και ταπεινά όπως είναι άλλωστε και όλη η Αρχιερατική του Διακονία στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας,  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός γιόρτασε το Σάββατο το πρωί, τα σεπτά του ονομαστήρια στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, όπου τελέστηκε λαμπροφόρα Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος από τους Θεοφιλέστατους Επισκόπους Μεσσαορίας κ.κ. Γρηγορίου (Αρχιεπισκοπής Κύπρου), Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιου και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου, καθώς επίσης από πλειάδος ιερέων εκ της ιεράς μητροπόλεως.

Η προσέλευση του κόσμου στον Άγιο Νικόλαο ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, παρόντες ήταν και εκπρόσωποι στρατιωτικών και πολιτικών αρχών όπως και φορείς του τόπου, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας, υποδέχθηκε πλήθος πολιτών και προσώπων του πολιτικού κόσμου, δεχόμενος την αγάπη και τις ευχές τους. Χαμογελαστός και προσηνής, συνομίλησε με όλους, προσφέροντας για την εορτή του και τα απαραίτητα κεράσματα.

Ο Μητροπολίτης φάνηκε πολύ συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου και τους ευχαρίστησε όλους που τον τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ με τους εκπροσώπους των Αρχών και των φορέων της πόλης, συζήτησαν και τα επίκαιρα θέματα του νομού, καθότι είναι πάντα ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Ηλεία. Τόνισε δε, ότι η Ι. Μητρόπολη Ηλείας έχει πάντα τις πόρτες της ανοιχτές σε όσους έχουν ανάγκη από την στήριξή της και αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών, αυτό άλλωστε το έχει αποδείξει και με τις παρεμβάσεις του και με τις καίριες δράσεις του.

Να σημειώσουμε ότι την παραμονή της εορτής Παρασκευή 11η Μαΐου, στον Ι. Ναό των Αγίων Πάντων  (Α΄ Κοιμητήριο Πύργου), τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του προκατόχου και πνευματικού του πατρός αειμνήστου Μητροπολίτου κυρού Γερμανού Γκούμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος