FOLLOW US: facebook twitter

Σεμινάριο κοινωνικών παρεμβάσεων στην Ηλεία – Πρώτη συνάντηση με Ναμπίλ Μοράντ

Ημερομηνία: 04-10-2016 | Συντάκτης:

morad-seminario3

Συμμετέχουν 20 νέοι από Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία

Νέοι από την Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα επισκέπτονται το δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, το δήμο Ήλιδας και άλλες περιοχές της βόρειας Ηλείας στο πλαίσιο του σεμιναρίου με θέμα «Κοινωνική Παρέμβαση, Νεολαία και Animation στο Μεταναστευτικό Πλαίσιο – Θέματα και Προκλήσεις στην Ευρώπη. Το σεμινάριο παρέχει κατάρτιση βασισμένη σε δυναμικές ανακαλύψεις πρακτικών κοινωνικής παρέμβασης που έχουν εφαρμοστεί σε διαφορετικές ομάδες στην Ελλάδα με αναφορές στη Γαλλία και τη Γερμανία.

morad-seminario2

Τη Δευτέρα στο Σινέ Άστρον στα Λεχαινά οι νέοι συναντήθηκαν με το δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο οποίος τους ενημέρωσε για το θέμα των προσφύγων και την εμπειρία της υποδοχής και φιλοξενίας τους στην Μυρσίνη. Ο κ. Μοράντ αφού περιέγραψε τα όσα προηγήθηκαν, τις επαφές με τους κυβερνητικούς φορείς και τα υπουργεία και την προετοιμασία του χώρου για την υποδοχή των μεταναστών, ανέλυσε τα όσα συνέβησαν από την έλευση των 340 Σύριων και ύστερα.Την κινητοποίηση του δήμου και των φορέων αλλά και την κινητοποίηση των εθελοντικών ομάδων και της κοινωνίας.

morad-seminario1

Για περισσότερο από τρεις ώρες ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης απαντούσε στον καταιγισμό ερωτήσεων από τους νέους και της νέες που έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον να πληροφορηθούν τα πάντα σχετικά με το προσφυγικό και την αντιμετώπιση του στην περιοχή της Μυρσίνης όπου λειτουργεί το κέντρο φιλοξενίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος