FOLLOW US: facebook twitter

Σεμινάριο για τη «διαχείριση του πένθους & της απώλειας»

Ημερομηνία: 15-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

giannitsoxori-seminario-diaxeirisi-penthous-apwleia

Το Σάββατο στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου

Τα Μαθήματα Ζωής σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Η διαχείριση του πένθους & της απώλειας».  Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου και θα έχει διάρκεια 3 ώρες. Η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Νάνσυ Ψημενάτου, θα αναπτύξει το θέμα «Πένθος και απώλεια» και ο Life coaching Δημήτρης Κουτζαμάνης για το «Ανδρικό πένθος».
Στη διάρκεια των τριών αυτών ωρών θα εργαστούν πάνω στα παραπάνω θέματα, σε σχέση με τις ανάγκες των ανθρώπων που νοσούν αλλά και τις ανάγκες των ιδίων και των οικογενειών τους.
Βιωματικές ασκήσεις είναι απαραίτητες για την κατανόηση των συναισθημάτων που κατακλύζουν τον άνθρωπο όταν περνά μια απώλεια.
Τελικός στόχος είναι να θυμίσουν ότι όταν δεν πενθούμε (είτε από φόβο, είτε από άγνοια) καταδικάζουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας. Η κοινωνία πληρώνει το τίμημα του «μη πένθους» με διάφορες μορφές: «Αυξημένη χρήση αλκοόλ, ναρκωτικών ή συνταγογραφούμενων χαπιών, επικίνδυνες συμπεριφορές και βία, bulling και αυτοκτονίες».
Τα «Μαθήματα Ζωής» είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2013. Την απαρτίζουν έμπειροι επιστήμονες από το χώρος της ψυχικής υγείας και ο κύριος σκοπός της είναι η επιμόρφωση γονέων & εκπαιδευτικών, επαγγελματιών της ψυχική υγείας, ιατρών, κληρικών κ.ο.κ σε θέματα που αφορούν τη στήριξη του παιδιών και αλλά και των ενηλίκων που πενθούν, την οποιαδήποτε απώλεια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος