FOLLOW US: facebook twitter

Σεισμός αισθητός στην Ηλεία – 5,4R στην Πύλο

Ημερομηνία: 25-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2R σημειώθηκε στις 8,14 το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η δόνηση είχε επίκεντρο την περιοχή της Πύλου, 34 χλμ νοτιοδυτικά της Πύλου με εστιακό βάθος δέκα χλμ.

Νεότερη ενημέρωση

Στα 5,4R επανεκτιμήθηκε το μέγεθος της πρωινής δόνησης στην Πύλο. Έχει ακολουθήσει σμήνος μετασεισμών με τρεις δονήσεις στα 2,4R και ακόμα δύο σε 3R και 2,9R. Ο μεγαλύτερος μετασεισμός ακολούθησε την κύρια δόνηση με 3,4R.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η ένταση ήταν ισχυρή και είχε διάρκεια τουλάχιστον 20 δευτερολέπτων.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας έκανε λόγο για έναν υποθαλάσσιο σεισμό χωρίς επιπτώσεις. Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι η περιοχή δίνει συχνά σεισμικές δονήσεις, γι αυτό δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ωστόσο, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι ο σεισμός ήταν 5,2 Ρίχτερ, ενώ τόνισε ότι δεν είναι βέβαιος πως« πρόκειται για τον κύριο σεισμό».

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην παρακολούθηση του φαινομένου» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό ότι ο σεισμός εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο, καθώς δημιουργείται απόσταση ασφαλείας από τις κατοικημένες περιοχές.

5,5R είναι η εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου για τον σεισμό στα ανοικτά της Πύλου. Το επίκεντρο εντοπίζεται πάνω ακριβώς στο σεισμικό τόξο Αιγαίου – Ιονίου σε απόσταση περίπου 40χλμ από την Πύλο κοντά στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου.

seismos pulos emsc

Πηγή: ilialive.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος