FOLLOW US: facebook twitter

Σειρά επαφών Κοτζιά και Μαρούντα στην Αθήνα για ζητήματα του δήμου Ολυμπίας: Μελέτη έργων 839.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών

Ημερομηνία: 15-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων του δήμου αλλά και στην κατάθεση ολοκληρωμένων  μελετών προχώρησε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς  και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Μαρούντας, μέσω  σειράς  επαφών που είχαν στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα στην συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Εσωτερικών παρουσία του ίδιου του Υπουργού κ Σκουρλέτη  αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων κατατέθηκε ο πλήρης φάκελος που συνάχτηκε από την Τεχνική Υπηρεσία, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της  7ης  Μαΐου.

Όπως επισήμανε κατά την διάρκεια της συνάντησης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ Μαρούντας η τεχνική υπηρεσία του δήμου προχώρησε στην καταγραφή όλων των ζημιών στις 16 Τοπικές Κοινότητες οι οποίες επλήγησαν από τα φαινόμενα και κατατίθεται πλέον ένας πλήρης φάκελος-μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 839.000 ευρώ για έργα και παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών αλλά και δημιουργία  υποδομών οι οποίες θα αποτρέψουν μελλοντικά παρόμοιες καταστροφές.

Κατάθεση μελετών για γήπεδο και σχολείο Πελοπίου

Στην κατάθεση σημαντικών μελετών για έργα τα οποία θα συμβάλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση του δήμου προχώρησε η Δημοτική Αρχή Ολυμπίας μέσα από την κατάθεση ολοκληρωμένων μελετών που συνταχτήκαν από την Τεχνική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κατατέθηκε μελέτη συνολικού προϋπολογισμού  60,000 για την κατασκευή νέας γέφυρας του ποταμού Κλαδέου στο ύψος των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η Δημοτική Αρχή Ολυμπίας, στα πλαίσια της περαιτέρω αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων,  κατέθεσε μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 130.000 ευρώ για την κατασκευή προκάτ κερκίδας 600 θέσεων στο γήπεδο Πελοπίου.

Επίσης ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας  Θύμιος Κοτζιάς και ο αρμόδιος Αντιδημαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Μαρούντας συναντήθηκαν και με τον Υφυπουργό Παιδείας κ Δημήτρη Μπαξεβανάκη στον οποίο και παρέδωσαν μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ που αφορά την επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος του Δημοτικού Σχολείου Πελοπίου.

Τέλος αναφορικά με  την Τοπική Κοινότητα Καυκωνίας και την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων υπήρξε επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης ΚΥΑ με θέμα την πράξη οριοθέτησης της  κατολισθαινουσας περιοχής ενώ ζητήθηκε και συνάντηση με το ίδιο τον Υπουργό τον κ Σταθάκη , προκειμένου να επιταχυνθούν οι αναγκαίες  διαδικασίες για την αποκατάσταση και αντιμετώπιση του φαινομένου στην ΤΚ Καυκωνίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος