FOLLOW US: facebook twitter

«Σαν παλιά γειτονιά»: Ρεμπέτικη βραδιά το Σάββατο στα Λεχαινά

Ημερομηνία: 11-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

rebetiki-vradia-lexaina-afisa

Και προβολή ταινίας, αύριο στο café ΟΣΕ

«Δεν είναι τυχαίο, κάθε φορά που δυσκολεύουν τα πράγματα, αναπολείς να παλιά. Ταξιδεύεις στο παρελθόν και γίνεσαι παιδί. Εκεί η καρδιά βρίσκει βάλσαμο για μια απώλεια, μια αποτυχία, ένα χαμένο όνειρο. Εκεί σε εκείνη τη γειτονιά κι ας μην ήταν πλούσια, ας μην ήταν σύγχρονη. Ας ήταν παλιά και γκρίζα. Ζωντάνευε με την παρουσία των φίλων σου και μόνο. Εκεί μεγάλωσες, εκεί μάλωσες, εκεί φίλιωσες. Όλα εκεί!».

Με τη μοναδική συμμετοχή και φροντίδα του Ομίλου Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο η εκδήλωση “ΣΑΝ ΠΑΛΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ” στις 21.30 το βράδυ, (στην παλιά αγορά στην οδό Καρκαβίτσα) που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Για να ταξιδέψουμε στις γειτονιές που μεγαλώσαμε, και στα επαγγέλματα που χάθηκαν. Να σιγοτραγουδήσουμε τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, τη ξενιτειά, τη φτώχεια τις μικρές λύπες και καημούς των ανθρώπων, γνήσια ελληνικά τραγούδια βγαλμένα από τη ζωή του κάθε ένα Έλληνα ξεχωριστά. Τα ρεμπέτικα τραγούδια που “σέρνουν” τη ψυχή μαζί τους.

Μια μέρα νωρίτερα, αύριο Παρασκευή, στις 10 το βράδυ, θα προβληθεί δωρεάν στο  cafe-ΟΣΕ στα Λεχαινά η ερασιτεχνική ταινία του Ομίλου Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών «Ιστορία μου – Αμαρτία μου» σε σενάριο και σκηνοθεσία Σάκη Παναγιώταρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος