FOLLOW US: facebook twitter

Σαλτάρη-Μπαξεβανάκης: “Άστοχο το brand name «go west»”

Ημερομηνία: 19-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

saltari-mpaxevanakis

Ανακοίνωση των Ηλείων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και Δημήτρη Μπαξεβανάκη για την συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας

      Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 17 Αυγούστου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας των βουλευτών Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ  Έφης Γεωργοπούλου- Σαλτάρη και Δημήτρη Μπαξεβανάκη με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο.

      Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αλληλοενημέρωση για θέματα που αφορούν την Ηλεία και ειδικότερα το θέμα του brand name της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που έχει δημιουργήσει αρνητικό αντίκτυπο στους Ηλείους. Οι βουλευτές επεσήμαναν ότι είναι τουλάχιστον άστοχη η επιλογή και δεν ανταποκρίνεται στον συμβολισμό παγκόσμιας εμβέλειας που εκπέμπει η κοιτίδα του πολιτισμού στον Νομό μας, η Ολυμπία. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα συγκαλέσει την επόμενη εβδομάδα σύσκεψη σε  θεσμικό επίπεδο με βουλευτές, δημάρχους κ.ά. Αν και το θέμα του ονόματος που θα αντιπροσωπεύει και τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε διαβούλευση, υπάρχει σκέψη η Ηλεία να υιοθετήσει ξεχωριστά δικό της λογότυπο με αναφορά στην Ολυμπία.

    Άλλα θέματα που τέθηκαν ήταν οι προτάσεις των έργων που έχουν υποβληθεί για ένταξη στη ΣΑΕΠ 401 του Προγράμματος  Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα στις πληγείσες περιοχές από τη φονική πυρκαγιά του 2007, από τα υπολειπόμενα ποσά του γνωστού ως «ταμείο Μολυβιάτη».

    Επίσης από τους βουλευτές  ζητήθηκε να ασκηθεί πίεση στην Περιφέρεια προκειμένου να ενταχθούν  στον προγραμματισμό της  έργα οδοποιίας και άλλα έργα βαρύνουσας σημασίας για την Ηλεία.

     Εκτενής συζήτηση έγινε για το θέμα της νέας προοπτικής που ανοίγεται σχετικά με την ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ των έργων  αποκατάστασης στο οικοσύστημα των Λουτρών Καϊάφα.

     Ενημέρωση έγινε, παράλληλα, για την πορεία της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Περιφέρειας για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, από τον παρευρισκόμενο στη συνάντηση κ. Χρήστο Κωνσταντόπουλο και τέθηκαν τα ζητήματα της προοπτικής του Φεστιβάλ και της αξιοποίησης περιφερειακών προγραμμάτων.

     Ο κ. Γεωργιόπουλος επίσης δεσμεύτηκε για την προώθηση στην Περιφέρεια του θέματος της απρόσκοπτης λειτουργίας του seatrac στο Κατάκολο για ΑΜΕΑ, μιας και η δωρεάν παραχώρηση από την κατασκευάστρια εταιρεία είναι για ένα χρόνο.  Επισημάνθηκε επίσης,  η αναγκαιότητα εγκατάστασης τέτοιων μηχανημάτων  πρόσβασης και σε άλλες παραλίες της Ηλείας.

     Τέλος για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε η αμέριστη συμπαράσταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τον σχεδιασμό και την διεκδίκηση  υλοποίησης των σημαντικών  έργων στην  Ηλεία καθώς  και η ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους τους σχετικά με αυτά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος