FOLLOW US: facebook twitter

«Ρουσφέτια και τοπικισμός οδήγησαν σε αδιέξοδα»

Ημερομηνία: 27-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πικρές αλήθειες, που … «ο κόσμος, το’ χει τούμπανο» και «κάποιοι κρυφό καμάρι…» περιείχε η ομιλία του Ηλείου Βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας.

Σας παραθέτω, μερικά από τα ενδιαφέροντα αποσπάσματα…

«Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που την έχουν χρεωκοπήσει. Όμως το Υπουργείο Υγείας και μια χώρα που κατάφερε χωρίς λεφτά,  με όσες ικμάδες αίματος είχανε μείνει στον ελληνικό λαό, να τροφοδοτήσει το σύστημα υγείας, να παράσχει πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε δυόμισι εκατομμύρια ανασφάλιστους, δυόμισι εκατομμύρια που είχαν χάσει την ικανότητα ασφάλισης  λόγω της κρίσης, και τώρα όλοι τους δικαιούνται όλα όσα δικαιούται ένας ασφαλισμένος.

Παρ` όλ` αυτά εγώ χαίρομαι  που εργαζόμενοι και παράγοντες της πόλης βάζουνε τα αιτήματα. Να δούμε όμως τα περιθώρια που υπάρχουν. Θέλω, όμως, όλοι μας να συνομολογήσουμε ότι η κατάσταση της Υγείας, πριν αναλάβουμε κυβέρνηση, που βρήκαμε το σύστημα υπό κατάρρευση, ήταν πολύ χειρότερη από σήμερα που μιλάμε: και σε προσωπικό και σε λειτουργία και σε πολλά άλλα. Αυτά να τα λέμε. Εγώ δε θέλω να πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει όλα καλά, αλλά να δούμε και τις δυνατότητές μας, αλλά και τις ευθύνες ‘όλων. Δε μπορεί να γράφει, η Ομοσπονδία σας, η ΠΟΕΔΗΝ, όπως βλέπω αναρτημένη εδώ την αφίσα της, «ΟΥΣΤ» και «ΕΞΩ». Αυτός δεν είναι συνδικαλισμός που διεκδικεί, αλλά στρατευμένος, κομματικών επιδιώξεων.

Ας δούμε την πραγματικότητα:

Σε απόσταση 17 χιλιομέτρων φτιάξανε δύο Νοσοκομεία. Επικράτησαν οι τοπικισμοί και οι πελατειακές σχέσεις. Στο εξωτερικό, όπως στην περιφέρεια του Μπορντώ της Γαλλίας, υπάρχει μόνο ένα νοσοκομείο, εξαιρετικό, που καλύπτει περιοχήτόση, όση όλη η Πελοπόννησος.  Γιατί το βάρος ρίχνεται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Εδώ, για να μην ξεχνιόμαστε, φτιάξανε πολλά Κέντρα Υγείας. Αυθαίρετα, χωρίς σχεδιασμό, σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους.  Το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα δε μπορούν να βρουν ανθρώπους να τα στελεχώσουν. Αυτή είναι η κατάσταση μιας σαπίλας, μιας ρουσφετολογίας, ενός τοπικισμού, η οποία οδηγούσε σε αδιέξοδα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος