FOLLOW US: facebook twitter

Ραντεβού στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τους αγρότες στην Ηλεία

Ημερομηνία: 04-02-2017 | Συντάκτης:

agrotes-opekepe

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του οργανισμού στον Πύργο

Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στον Πύργο είναι η επόμενη προγραμματισμένη δράση των Ηλείων αγροτών την προσεχή Δευτέρα. Αυτό ανακοίνωσαν χθες τα μέλη της διοίκησης της ΟΑΣΗ, ενώ την Κυριακή στο μπλόκο του Λατιφίου θα συζητηθούν και άλλα ζητήματα που αφορούν στη μορφή των κινητοποιήσεων.

agrotes-opekepe1

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Χρήστος Γιαννόπουλος θα εξεταστούν πιθανές αλλαγές στις ώρες των κινητοποιήσεων ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των αγροτών και των κτηνοτρόφων. «Συνεχίζουμε με βάση το πρόγραμμα που έχουμε αποφασίσει. Υπάρχουν προτάσεις από συναδέλφους την Κυριακή μετά τη μια να γίνει συγκέντρωση και αποκλεισμός του δρόμου. Οι αγροτικοί σύλλογοι ετοιμάζουν κάποιες δράσεις. Τη Δευτέρα στις 11 καλούμε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους έξω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στον Πύργο για να διαμαρτυρηθούμε για το θέμα της μείωσης των επιδοτήσεων αλλά και του προβλήματος που μπορεί να υπάρξει στην περίπτωση που η Κυβέρνηση επιμείνει με τους δασικούς χάρτες. Και τους επισημοποιήσει και τους δώσει και στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυτό σημαίνει πως αν δεν υπάρξουν αλλαγές με τις προτάσεις που έχουμε κάνει, θα υπάρξει και κίνδυνος να χαθούν επιδοτήσεις αλλά και να ζητηθεί από την ευρωπαϊκή ένωση επιστροφή των όσων έχουν δοθεί νόμιμα, εφόσον και με τους ελέγχους που έχει κάνει ο οργανισμός έχει διαπιστωθεί πως και τα χωράφια υπάρχουν και πως είναι στην κατοχή των αγροτών» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος.

Στο μεταξύ πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη να συνεδριάσει η Πανελλαδική Συντονιστική και θα εξεταστεί το πλαίσιο των κινητοποιήσεων, αν δηλαδή προταθούν αλλαγές ή συνεχίσουν και τη νέα εβδομάδα στο ίδιο μοτίβο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος