FOLLOW US: facebook twitter

«Π» όπως πείνα και παράδεισος…

Ημερομηνία: 14-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στις 3 Νοεμβρίου το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel φιλοξένησε στις σελίδες του υπό τον τίτλο «Working Poor in Griechenland» τη νέα εργατική πραγματικότητα στην Ελλάδα περιγράφοντας την καθημερινότητα των «εργαζομένων φτωχών» νεανικής ηλικίας και στην πλειοψηφία τους με υψηλά τυπικά προσόντα.

Οι μηνιαίες αποδοχές των «εργαζομένων φτωχών» επαρκούν μόλις για την κάλυψη των βασικών αναγκών και η ρίζα του κακού βρίσκεται – σύμφωνα με την γερμανική εκδοχή – στη χαλάρωση της εργατικής νομοθεσίας που επέβαλαν τα μνημόνια και η συντηρητική ευρωπαϊκή ελίτ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι νέοι για την δουλειά τους αμείβονται με 376 ευρώ το μήνα και ακόμα και με σταθερή δουλειά ο κίνδυνος να συγκαταλέγονται στους φτωχούς της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλος όσο πουθενά αλλού στην Ε.Ε.

Αναφέρει επίσης ότι ο ραγδαίος ρυθμός φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας είναι μια ακόμη ευρωπαϊκή πρωτιά και αποτέλεσμα της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής που επέβαλαν οι δανειστές μας. Το τίμημα της θεραπείας της ελληνικής κρίσης γίνεται ακόμη πιο δυσβάσταχτο όταν οι αποκαλύψεις των «Π» (των παραδείσιων papers) για πακτωλό εκατομμυρίων «κρυμμένο κάτω από την άμμο» διαδέχονται η μία την άλλη.

Μάταια λοιπόν οι νέοι μας αναζητούν και προσδοκούν το δικό τους αύριο.

Αυτό που τους επιφύλαξε η σημερινή Ελλάδα είναι ένα άλλο «Π» -όπως πείνα- που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με παράδεισο…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος