FOLLOW US: facebook twitter

Π. Κουρουμπλής: «Κανονικά οι δημοπρατήσεις στην Πατρών- Πύργου»

Ημερομηνία: 01-10-2016 | Συντάκτης:

????????????????????????????????????

Διαδοχικές συναντήσεις χθες στην Πάτρα του Υπουργού Εσωτερικών στην Περιφέρεια και την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας – Διαβεβαίωση Κουρουμπλή

– Το θέμα της υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ έβαλαν οι δήμαρχοι

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με  τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας καθώς και τους Δημάρχους των τριών νομών της Περιφέρειας καθώς συμμετείχε στην συνεδρίασης της Ένωσης Δήμων, είχε χθες στην Πάτρα ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στην συνάντηση που είχε ο κ. Κουρουμπλής με τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την πρόοδο της Πατρών-Πύργου, υπογραμμίζοντας ότι μέσα στους δύο επόμενους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών για τις υπολειπόμενες πέντε εργολαβίες του έργου και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε ότι προωθούνται από το νέο έτος θέματα αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων σε Περιφέρειες και Δήμους ενώ για το κατά πόσο οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με καινούργιο εκλογικό σύστημα υποστήριξε ότι το θέμα αυτό βρίσκεται υπό συζήτηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους Δημάρχους στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας στην οποία συμμετείχαν και δήμαρχοι της Ηλείας, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης έθεσαν στο υπουργό ζητήματα που αφορούν την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ ενώ προκλήθηκε κι ένταση με τον εκπρόσωπο του Δήμου Πατρέων Θόδωρο Τουλγαρίδη ο οποίος θέλησε να βάλει στο τραπέζι το θέμα των παιδικών σταθμών και τα 500 παιδιά από την Πάτρα που έχουν μείνει, όπως είπε, εκτός.

kouroymplis-syskepsi2

Από την πλευρά του ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα αποδοθούν στους ΟΤΑ τα παρακρατηθέντα, αποκάλυψε ότι έχει εξασφαλίσει ένα επιπλέον ποσό 20εκ. ευρώ για ορεινούς, ημιορεινούς και νησιωτικούς Δήμου και πως ετοιμάζεται Νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να αντιμετωπίζει προβλήματα που κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα στη λειτουργία Δήμων και Περιφέρειας.

Η σύσκεψη με Κουρουμπλή στην Περιφέρεια

Τα μεγάλα θέματα της περιοχής, όπως η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Ολυμπία και Ιόνια Οδός, ιδίως μετά την εμπλοκή στο θέμα της Πατρών – Πύργου, το «νεκρό» έργο της Αμβρακίας, η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, η ολοκλήρωση του ΠΕΣΔΑ, η έλευση του φυσικού αερίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας έθεσε αρχικά το ζήτημα ολοκλήρωσης των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων Ολυμπίας και Ιόνιας Οδού, με έμφαση στην Πατρών – Πύργου μετά τις τελευταίες εμπλοκές με τον διαγωνισμό του τέταρτου τμήματος, ενώ ζήτησε τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

«Παραμένει προτεραιότητα για την Περιφέρειά μας η ολοκλήρωση των δρόμων αυτών γιατί έτσι θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της περιοχής μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης με τον Υπουργό να σημειώνει πως πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία, αφού μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα γίνουν με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε και οι επόμενοι πέντε διαγωνισμοί.

Παράλληλα, τέθηκε το θέμα του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), όπου από πλευράς Περιφέρειας ζητήθηκε να μην υπάρξει «κόφτης» και να εγκριθεί όπως έχει κατατεθεί.

Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού

Μείζονος σημασίας όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης το ζήτημα των προσλήψεων και της στελέχωσης των Περιφερειών, καθώς οι ελλείψεις είναι μεγάλες σημειώνοντας: «Έχουμε μείωση περισσότερο από 40% στο ανθρώπινο δυναμικό. Έρχονται στην Περιφέρεια οι αρμοδιότητες μετά την κατάργηση των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ), χωρίς καμία πρόβλεψη για στελέχωση των οικονομικών υπηρεσιών την Περιφερειών».

Απαντώντας σε αυτό ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως είναι απόλυτη προτεραιότητα η στελέχωση της αυτοδιοίκησης και σε περίπου δύο μήνες θα μπορεί να δώσει απαντήσεις, ενώ μίλησε και για την επαναθεσμοποίηση που προχωρά το Υπουργείο σε συνεργασία με ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ και εργαζόμενους.

 «Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να είναι και είναι συμπαραστάτης μας σε αυτή τη δύσκολη πορεία. Έχουμε επίγνωση ότι η χώρα είναι σε μια δύσκολη περίοδο. Αλλά έχουμε και μία τεράστια ευθύνη: Να κρατήσουμε τη Δημοκρατία όρθια και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να ελπίζει, να δημιουργεί, να στηρίζει τους πολίτες και να φέρει ένα πλαίσιο όπου θα υπάρχει παραγωγική ανασυγκρότηση, στήριξη της επιχειρηματικότητας και βελτίωση των όρων διαβίωσης των πολιτών» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

kouroymplis-syskepsi3

Στη σύσκεψη με τον Απ. Κατσιφάρα και τον Π. Κουρουμπλή συμμετείχαν οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Χριστίνα Σταρακά, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι θεματικοί: Κώστας Καρπέτας, Δημήτρης Δριβίλας, Παναγιώτης Μπράμος, Νίκος Μπαλαμπάνης, Κώστας Μητρόπουλος, Γιάννης Λύτρας, οι βοηθοί Περιφερειάρχη η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε Διονυσία Μαράτου, και οι πρόεδροι Συμβουλίων


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος
Ζητείται εργαζόμενος για εργασίες τοποθέτησης αθλητικών ειδών και παιδικών χαρών, εντός και εκτός Πύργου Ηλείας.

Πληροφορίες: 6948838248