FOLLOW US: facebook twitter

Πώς να επιλέξεις «σωστό» μεταχειρισμένο αυτοκίνητο!

Ημερομηνία: 05-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

metaxeirismeno-amaxi

Όρισε το budget σου

Όταν αποφασίζεις να κάνεις μία τέτοιου είδους αγορά θα πρέπει να έχεις αποφασίσει από πριν το ποιο θα είναι το ανώτερο ποσό που θα διαθέσεις.

Ναι ok σου φαίνεται χαζό το να το σχολιάζω, αλλά πάντα όταν είναι να κάνουμε μια μεγάλη αγορά ενώ ξεκινάμε με ένα συγκεκριμένο σκεπτικό στο μυαλό μας, καταλήγουμε να θέλουμε όλο και περισσότερα.

Είναι αυτό το παιδί που ξυπνάει μέσα μας, το οποίο θα πρέπει εκείνη τη στιγμή να το βάλεις για ύπνο. Η πιο συνηθισμένη σκέψη είναι «Έλα μωρέ έδωσα λίγα περισσότερα και τι έγινε».

Υποτίθεται όμως ότι παίρνεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο επειδή το καινούριο είναι ακριβό, οπότε ρίξε το budget.

metaxeirismeno-amaxi1

Ψάξε το μοντέλο

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Για να είσαι σίγουρος ότι είναι αυτό που χρειάζεσαι, καλό θα ήταν να ψάξεις πρώτα για όλα του τα χαρακτηριστικά.

Έτσι, θα μπορέσεις να βρεις όλα τα αδύνατα σημεία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, αλλά και το κόστος κάθε πιθανής βλάβης.

Υπάρχουν τόσα πολλά bolgs σχετικά με τα αυτοκίνητα που μπορούν να σου λύσουν όλες σου τις απορίες, ώστε να είσαι προετοιμασμένος.

 

Έλεγξε τα forums

Υπάρχουν αρκετά forum που ασχολούνται και με συμβουλές για το συγκεκριμένο θέμα. Μπορείς πολύ απλά όταν βρεις κάποιο αυτοκίνητο που σε ενδιαφέρει, να μπεις και να κάνεις την ερώτηση σου στο forum.

Ρωτώντας αν γνωρίζει κάποιος το συγκεκριμένο μοντέλο και τι άποψη έχει, μπορείς να σχηματίσεις μία γνώμη, μέσα από τις απαντήσεις που θα λάβεις.

Πράγμα το οποίο δεν μπορείς να το έχεις όταν μιλάς κατ’ ιδίαν με τον πωλητή, καθώς αυτός ψάχνει απλά τρόπου για να στο προωθήσει.

 

Μάθε τι εννοούν «πιστοποιημένο»

Επειδή πολλές αντιπροσωπίες λένε ότι το αυτοκίνητο είναι πιστοποιημένο, αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Με λίγα χρήματα παραπάνω όλοι μπορούν να το πιστοποιήσουν.

Υπάρχουν πολύ λίγες εταιρείες εκεί έξω που έχουν μια πολύ εκτεταμένη διαδικασία πιστοποίησης και αυτές σίγουρα είναι η Honda, η Merc, αλλά και η Toyota.

Γι’ αυτό το καλύτερο θα ήταν να έρθεις σε επαφή με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου ο οποίος το είχε δοκιμάσει και μπορεί να σου λύσει πολλές απορίες για την χρήση του.

 

Μην αγοράζεις βιαστικά

Το να αποφασίσεις παρορμητικά το αν θα αγοράσεις ένα αυτοκίνητο σημαίνει ότι δεν το έχεις ελέγξει. Είναι βασικό να μην το δεις την νύχτα ή στην βροχή, ώστε να δεις όλες του τις λεπτομέρειες.

Αν έχει σκουριά σε εξαρτήματα του δεν θα μπορέσεις να το καταλάβεις αν δεν είναι μέρα. Γι’ αυτό σκέψου πρώτα καλά πριν κάνεις το μεγάλο βήμα.

 

Άκου τη γνώμη του δικού σου μηχανικού

Έχεις κάθε δικαίωμα να πας να ελέγξεις το αυτοκίνητο που θέλεις με τον δικό σου μηχανικό.

Μόνο έτσι θα ακούσεις μία ολοκληρωμένη και ειλικρινή άποψη για το συγκεκριμένο μεταχειρισμένο. Εν ολίγοις μην εμπιστεύεσαι αυτό που θέλουν να σου πασάρουν.

Σίγουρα και το test drive παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά και η γνώμη ενός ειδικού είναι ακόμη πιο σημαντική και καλό θα ήταν να μην το παραλείψεις αυτό το βήμα.

 

Έλεγξε τον ιδιοκτήτη και όχι μόνο το αυτοκίνητο

Αυτό το βήμα φυσικά αφορά την απευθείας αγορά από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Στην ουσία θέλεις να μάθεις αν είναι αξιόπιστος και αν μπορείς να τον εμπιστευτείς για όσα σου λέει.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δείχνεις καχύποπτος, απλά κάνε μερικές ερωτήσεις για να δεις την αντίδραση του.

Ο ειλικρινής δεν θα σου το παρουσιάσει σαν μια μοναδική ευκαιρία, λέγοντας απλά ότι το βαρέθηκε. Αν σου πει ένα δύο αρνητικά τότε μπορείς να συνεχίσεις την συζήτηση.

 

Να ακούς μόνο την λογική σου

Μην ντραπείς να αποχωρήσεις όταν κάτι δεν σου αρέσει. Μπορεί να είναι το μοντέλο που πάντα ήθελες και σε σχετικά καλή τιμή, αλλά αν δεις ότι κάτι δεν πάει καλά, μην κάνεις την αγορά.

Μην αφήσεις τα συναισθήματα σου να υπερισχύσουν της λογικής σου, γιατί εκεί σίγουρα θα χτυπάς το κεφάλι σου μετά.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος