FOLLOW US: facebook twitter

Πύργος: Με επιτυχία το 18ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο

Ημερομηνία: 02-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Με ιδιαίτερη επιτυχία και ικανοποιητικό  αριθμό συμμετεχόντων ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε χθες, το 18ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο στον Πύργο.

Η διοργάνωση του συνεδρίου έγινε από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας, με αρκετές συμμετοχές οι οποίες σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Αλέκο Γαλανόπουλο ξεπέρασαν τις 250.  Ο κ. Γαλανόπουλος δήλωσε ευχαρίστησε από την πλευρά του τους προέδρους της Επιστημονικής Επιτροπής που κατάρτισαν ένα άψογο επιστημονικά πρόγραμμα για να πραγματοποιηθεί ένα επιτυχημένο συνέδριο.

Ο οδοντίατρος του Πανεπιστήμιου Αθηνών Στέφανος Κούρτης εκφράζοντας την  ικανοποίησή του, επεσήμανε ότι το πρόγραμμα που έχουν δημιουργήσει έχει μεγάλη ανταπόκριση από τους συναδέλφους τους και αυτό σαν γεγονός είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

«Το επιστημονικό πρόγραμμα είναι στοχευμένο στον γενικό οδοντίατρο και πιστεύω ότι θα βοηθήσει όλους τους συναδέλφους της περιοχής καθώς έχουμε επιλέξει από όλα τα θέματα να ασχοληθούμε με αυτά που απασχολούν στην καθημερινή κλινική πράξη τον οδοντίατρο. Είναι χαρά που έχουμε αρκετούς από τους φοιτητές μας, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς όπου θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους και με τα νέα δεδομένα πιστεύω ότι εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο το συνέδριο» ανέφερε μεταξύ άλλων η επίτιμη καθηγήτρια στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών  Ίλεια Ρούσσου.

Ο  επίτιμος καθηγητής Οδοντιατρικής σχολής Αθηνών Νικήτας Συκαράς από την πλευρά του  σημείωσε ότι «… προσπάθεια και στόχος μας στην οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου ήταν εκτός από την θεωρητική κατάρτιση των οδοντιάτρων να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα και προσοχή στο κομμάτι της οδοντιατρικής εφαρμογής των όσων ακούγονται. Γι’ αυτό φροντίσαμε στο συνέδριο να υπάρχει όσο είναι δυνατό μία εκτεταμένη έκθεση οδοντιατρικών υλικών αλλά και οδοντιατρικά σεμινάρια που θα δώσουν την δυνατότητα στους οδοντιάτρους να μεταφέρουν την θεωρεία στην πράξη και με τον τρόπο αυτό να μεταφέρουν τις νέες δυνατότητες στους ασθενείς μας, με πότερο σκοπό την καλύτερη οδοντιατρική περίθαλψη».

Κεντρικός τίτλος του φετινού συνεδρίου ήταν «Αισθητική και Αρμονία στην Καθημερινή Οδοντιατρική», στο πλαίσιο του οποίου 40 διακεκριμένοι ομιλητές από τα Πανεπιστήμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον, ανέπτυξαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, καλύπτοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα της κλινικής πρακτικής. Πέραν του κατευθυνόμενου προγράμματος, το συνέδριο θα περιλάμβανε πρακτικά σεμινάρια και επιδείξεις με μικρές ομάδες, τα οποία είχαν ως στόχο την αμεσότερη επικοινωνία διδάσκοντος – συμμετέχοντος, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη  βαθύτερη ανάπτυξη των παρουσιαζόμενων θεμάτων.

Παράλληλα, το Παμπελοποννησιακό Συνέδριο, όπως και σε όλα τα προηγούμενα χρόνια, στήριξε τους νεότερους επιστήμονες, δίνοντας βήμα για παρουσίαση του έργου τους με τη μορφή Ελεύθερων Ανακοινώσεων. Σε αυτό το κλίμα της ενθάρρυνσης και επιβράβευσης της προσπάθειας των νέων επιστημόνων, συνεχίστηκε ο θεσμός του Βραβείου Καλύτερης Ελεύθερης Ανακοίνωσης, ο οποίος έχει θεσμοθετηθεί από το «Οδοντιατρικό Βήμα» εις μνήμην του εκλιπόντος Ιωάννη Καρκατζούλη.

Επιπλέον, εκθέτες οδοντιατρικών υλικών και εργαλείων συμμετείχαν στην εμπορική έκθεση που λειτούργησε καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου και παρουσιάστηκε στο κοινό  ό, τι πιο σύγχρονο στην οδοντιατρική του σήμερα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος