FOLLOW US: facebook twitter

Πόλο/Επειός: Ο καταρτισμός των ομίλων στη Β΄ Εθνική

Ημερομηνία: 28-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής στην υδατοσφαίριση ανδρών με την Α’ Φάση να διεξάγεται σε δύο σαββατοκύριακα (9-11/3 και 20-22/4). Μάλιστα, ο Επειός Ήλιδας θα αναλάβει να διοργανώσει τη μια εξ’ αυτών στην Αμαλιάδα. Καινοτομία είναι ότι φέτος θα υποβιβαστούν έξι αντί για τέσσερις ομάδες, προκειμένου ο αριθμός των ομάδων στο επόμενο πρωτάθλημα να μειωθεί στις 20.

Δύο από τους ομίλους (Όμιλος Θεσσαλονίκης και Όμιλος Θεσσαλίας) ήταν ορισμένοι από την αρχή, ενώ στους υπόλοιπους έγινε κλήρωση μεταξύ των δύο Πατρινών (για το ποια θα πάει στον όμιλο με τις δύο Καλαματιανές ομάδες και τον Επειό Ήλιδας) και το ποια θα πάει μαζί με ΝΟ Ιτεάς και ΝΟ Ναυπλίου, καθώς και με μία αθηναϊκή.
Από εκεί και πέρα οι δύο Κρητικές ομάδες (ΝΟ Ρεθύμνου και ΝΟ Αγίου Νικολάου) κληρώθηκαν με Τρίαινα Βούλας και Ολυμπιάδα Πετρούπολης.

Στη Β’ Φάση (18-20/5) θα περάσουν οι δύο πρώτες ομάδες της Α’ Φάσης (12 σύνολο) για την άνοδο και θα δημιουργηθούν τρεις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Εκεί οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου θα προκριθούν στο Final-6 με τις τέσσερις πρώτες ομάδες να ανεβαίνουν.

Στην κλήρωση της Β’ Φάσης θα μπορούν να κληρωθούν όλοι με όλους με τους πρώτους των ομίλων της Α’ Φάσης να μπαίνουν είναι επικεφαλής και να μπορούν να κληρωθούν με έναν ακόμη πρώτο. Στην κλήρωση αυτής της φάσης δε θα υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί.

Παράλληλα θα δημιουργηθούν και τρεις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων στα πλέι άουτ με τους δύο τελευταίους κάθε ομίλου να υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική. Και εκεί θα υπάρχουν δύο τρίτοι και δύο τέταρτοι κάθε ομίλου της Α’ Φάσης χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.

Η κλήρωση της Α’ Φάσης

Α’ Όμιλος Πελοποννήσου (Καλαμάτα, Αμαλιάδα): Αργής Καλαμάτας, ΝΟ Καλαμάτας, Επειός Ήλιδας, ΝΕ Πατρών

Β’ Όμιλος Πελοποννήσου (Πάτρα, Ναύπλιο): ΟΠΑΘΑ Πατρών, ΝΟ Ναυπλίου, ΝΟ Ιτέας, Δελφίνια Μεταμόρφωσης

Όμιλος Θεσσαλίας: ΝΕ Λαμίας, ΝΕ Λάρισας, ΟΥΚ Βόλου, ΟΕΑΝΑ Βόλου

Όμιλος Θεσσαλονίκης: ΠΑΣ Φοίβος, ΝΑΟ Κέρκυρας, ΧΑΝΘ, ΑΠΣ Οξυγόνο

Α’ Όμιλος Αττικής: ΑΟΝΣ Μίλων, ΠΕΚΕ Βροντάδου, Τρίτων Αμαρουσίου, ΝΟ Σύρου

Όμιλος Κρήτης – Αττικής: ΝΟ Αγίου Νικολάου, ΝΟ Ρεθύμνου, Τρίαινα Βούλας, Ολυμπιάδα Πετρούπολης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος