FOLLOW US: facebook twitter

Πρότυπη Προσχολική Αγωγή Ρ Η Γ Α Σ: «Όμορφο Χαμόγελο … Υγιή Παιδιά»

Ημερομηνία: 11-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Φροντίδα-Γνώση-Προσωπικότητα

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τρείς εξαιρετικούς ιατρούς της πόλης μας, τις οδοντιάτρους Μιχοπούλου Παρασκευή και Παπαγιάννη Αγγελική και τον ειδικό ορθοδοντικό Νικόλαο Σπυρόπουλο. Οι τρεις αυτοί ιατροί, οι οποίοι είναι και γονείς του σχολείου μας, μίλησαν στους μικρούς μας φίλους για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για να έχουν υγιή και όμορφα δοντάκια αλλά και τους έκαναν και έναν στοματικό και γναθολογικό έλεγχο.

Από τους γιατρούς μας, μάθαμε ότι τα δοντάκια μας είναι πολύ σημαντικά γιατί μας βοηθάνε να μασάμε το φαγητό μας, να μιλάμε και να… γελάμε! Μάθαμε ακόμα πως πρέπει να περιποιούμαστε τα δοντάκιά μας για να έχουμε όμορφο και λαμπερό χαμόγελο. Η καλύτερη φίλη των δοντιών μας είναι … η οδοντόβουρτσα! Οι καλοί μας οι γιατροί μας είπαν πως πρέπει να βουρτσίζουμε τα δοντάκια μας τρεις φορές την ημέρα, μια το πρωί πριν πάμε στο σχολείο, μια το μεσημέρι μετά το φαγητό μας και μια το βράδυ πριν κοιμηθούμε, για 2-3 λεπτά τη φορά. Πρέπει να βουρτσίζουμε προσεκτικά και προς όλες τις κατευθύνσεις τα δοντάκιά μας, με την παιδική μας οδοντόβουρτσα και την παιδική οδοντόκρεμα που μας έκαναν δώρο οι γιατροί μας, για να καταπολεμήσουμε τα μικρόβια που χαλάνε τα δοντάκια μας.

Τέλος, μάθαμε και για τους εχθρούς των δοντιών μας που είναι η τερηδόνα και η ουλίτιδαοι οποίες προκαλούνται κυρίως από μικρόβια που υπάρχουν στο στόμα μας και από <<κακές τροφές» που είναι πλούσιες σε ζάχαρη και άμυλο. Συνεπώς, για να καταπολεμήσουμε αυτούς τους εχθρούς των δοντιών και των ούλων μας χρειάζεται σωστό και συχνό βούρτσισμα, μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης και υδατανθράκων και συχνή επίσκεψη στον οδοντίατρο μας.

Κάποιες φορές όμως, εκτός από τον οδοντίατρό μας, είναι απαραίτητος και ένας άλλος γιατρός ο οποίος λέγεται ορθοδοντικός. Ο γιατρός αυτός εξετάζει το στοματάκι μας για να δει αν τα δοντάκια μας είναι στη σωστή θέση, αν έχουν σωστό μέγεθος και αριθμό, και αν εναρμονίζεται η πάνω και η κάτω γνάθος μας, έτσι ώστε να μιλάμε και να μασάμε σωστά, να μπορούμε να βουρτσίζουμε τα δοντάκια μας εύκολα και να έχουμε ένα όμορφο πρόσωπο και χαμόγελο.

Ευχαριστούμε θερμά τους γιατρούς μας που μας έμαθαν τόσα χρήσιμα πράγματα για τα δοντάκια μας και μας έδωσαν πολύτιμες οδηγίες για τη σωστή περιποίηση του στόματος μας … κι ας μας εξέτασαν και λιγάκι!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος