FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση νόμου των ΑΝ.ΕΛΛ. για το νόμο περί ευθύνης υπουργών

Ημερομηνία: 13-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σε μία χρονική συγκυρία που το σκάνδαλο Novartis μονοπωλεί το ενδιαφέρον, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές του κόμματος του, κατέθεσαν πρόταση νόμου με την οποία προτείνουν τα μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργοί να μην απαλλάσσονται από την κατηγορία της δωροληψίας και να υπάγονται στην τακτική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την πρόταση νόμου, «το έγκλημα της δωροληψίας του άρθρου 235 του Π.Κ. τελούμενο από μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργό δεν συγκαταλέγεται σ΄ εκείνα που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων τους».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τονίζουν πως «πάγια θέση τους είναι η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης Υπουργών και Υφυπουργών για ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να λογοδοτούν όπως όλοι οι πολίτες στα κοινά δικαστήρια, χωρίς καμία ανάμιξη της Βουλής».

Και προσθέτουν πως «η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί σταθερή και επαναλαμβανόμενη θέση του Κινήματος, η οποία έχει κατατεθεί και κατά την διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος