FOLLOW US: facebook twitter

Πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές

Ημερομηνία: 02-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

listeia-elta-andravidas2

Παραλίγο μακελειό στα ΕΛΤΑ Ανδραβίδας ανάμεσα σε προσωπικό, ληστές και αστυνομικούς

Αντιμέτωποι με τους ληστές που εισέβαλαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Ανδραβίδα, βρέθηκαν χθες το πρωί οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν να μεταβούν για έλεγχο συναγερμού ληστείας. Ο συναγερμός ανταποκρινόταν σε πραγματικό περιστατικό και οι αστυνομικοί μπαίνοντας μέσα στο κατάστημα βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες. Λίγο έλειψε να γίνει μακελειό όταν οι δράστες έστρεψαν την κάννη του όπλου τους τόσο προς τις δύο γυναίκες του προσωπικού, όσο και προς τους αστυνομικούς, απειλώντας πως θα πυροβολήσουν…

listeia-elta-andravidas4

Η ληστεία

Όλα έγιναν στις εννέα το πρωί. Οι δράστες εισέβαλαν χωρίς να έχουν καλύψει τα πρόσωπά τους, παρά μόνο φορώντας την κουκούλα από τα ρούχα τους και κρατώντας μια καραμπίνα. Μετέφεραν στο πίσω μέρος του καταστήματος την μοναδική υπάλληλο και την καθαρίστρια, για να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο. Είναι γνωστό όμως πως όλα διαθέτουν ένα μηχανισμό χρονοκαθυστέρησης των 15 λεπτών και έτσι οι ληστές περίμεναν να ανοίξει. Η υπεύθυνη του υποκαταστήματος κατάφερε να πατήσει το μπουτόν συναγερμό και έτσι μέσω ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης να ειδοποιηθεί το Α.Τ. Ανδραβίδας. Άμεσα έφτασαν στο σημείο δύο αστυνομικοί με περιπολικό, ένας άνδρας και μια γυναίκα. Απ’ έξω, έχοντας οπτική επαφή με την καθαρίστρια που τους υπέδειξε που βρίσκονταν οι δράστες οι αστυνομικοί μπήκαν με προτεταμένα τα όπλα. Οι ληστές έστρεψαν πάνω στους την κάννη του όπλου και απείλησαν πως αν δε φύγουν θα σκοτώσουν τις δύο γυναίκες. Οι αστυνομικοί οπισθοχώρησαν και βρήκαν κάλυψη πίσω από το περιπολικό. Οι ληστές υπό αυτή την εξέλιξη δεν περίμεναν άλλο για το χρηματοκιβώτιο. Άρπαξαν το ποσό των 920 ευρώ που βρισκόταν στο γκισέ για την πληρωμή των συντάξεων και βγήκαν από το κατάστημα. Βλέποντας τους αστυνομικούς έστρεψαν το όπλο πάνω τους και οι τελευταίοι πυροβόλησαν για εκφοβισμό δύο φορές στον αέρα, για να γλιτώσουν τα χειρότερα. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Ford Fiesta από την περιοχή της Πάτρας.

listeia-elta-andravidas3

Ο εντοπισμός του αυτοκινήτου

Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν όμως οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν. Λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητό τους εντοπίστηκε κοντά στον υδατόπυργο της Γαστούνης κοντά σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στην περιοχή. Στο χώρο της ληστείας και έπειτα εκεί που βρέθηκε το αυτοκίνητο διαφυγής, μετέβη ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Κώστας Στεφανόπουλος μαζί με τους διοικητές της Ασφάλειας Πύργου Μπάμπη Πατσούρη και Αμαλιάδας Χρήστο Αλεξανδρόπουλο.

listeia-elta-andravidas

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν πως η ταυτότητα του ενός τουλάχιστον δράστη είναι γνωστή. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για γνωστό ΡΟΜΑ που έχει απασχολήσει πολλάκις με την παραβατική συμπεριφορά του με πολλές αξιόποινες πράξεις που πρόσφατα αποφυλακίστηκε. Χαρακτηρίζεται ως αδίστακτος και εκτιμάται πως είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψή του, μαζί με το συνεργό του.

listeia-elta-andravidas1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος