FOLLOW US: facebook twitter

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον ανδριάντα του ποιητή Γιώργη Παυλόπουλου

Ημερομηνία: 02-02-2017 | Συντάκτης:

paulopoulos-giorgis

Από τον συντονιστή πολιτισμού και τουρισμού του δήμου Ήλιδας Αλέξη Μανωλόπουλου

Την πρόθεσή του να αποδεχθεί ο δήμος Ήλιδας τον ανδριάντα του Πυργιώτη ποιητή Γιώργη Παυλόπουλο,  την δωρεά του Υπουργείου Πολιτισμού και να τον τοποθετήσει σε περίοπτη θέση στην Αμαλιάδα, εφόσον ο δήμος Πύργου δεν έχει δείξει ενδιαφέρον, εξέφρασε χθες ο  συντονιστής πολιτισμού και τουρισμού του Δήμου Ήλιδας Αλέξης Μανωλόπουλος. Σε άρθρο του στην Πρωινή, ο κ. Μανωλόπουλος αναφέρει τα εξής:

manolopoulos-alexis

«Με έκπληξη διάβασα στην εφημερίδα  ‘ΠΡΩΙΝΗ’ της 27 Ιανουαρίου,  ότι ο Δήμος Πύργου αφήνει να χρονίζει αναπάντητο το αίτημα από το υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού,  αποδοχής της δωρεάς μπρούτζινου ανδριάντα του ποιητή Γιώργη Παυλόπουλου, που έχει φιλοτεχνήσει η γλύπτρια Αγγέλικα Κοραβέση.

Μου προκαλεί εντύπωση πως ένας τόσο καταξιωμένος ποιητής με πλήθος δημοσιεύσεων και αφιερωμάτων για τον ίδιο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, με αναγνώριση του έργου του από προσωπικότητες όπως ο Γιωργος Σεφέρης και ο Δημήτρης Μαρωνίτης,ένας ποιητής που παρόλα αυτά δεν εγκατέλειψε ποτέ την γενετειρά του, αλλά παρέμεινε εκεί, σεμνός και διακριτικός υπηρέτης της τέχνης της ποιήσεως, αγνοείται από την πόλη του επιδεικτικά, με τρόπο που να βάζει τον καθένα σε διάφορες σκέψεις.

Αν ο Δήμος Πύργου θεωρεί ότι οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλεως πρέπει να κοσμούνται μόνο με πρόσωπα της αρχαιότητας ή αγωνιστές του 21, δηλώνω ως συντονιστής πολιτισμού και τουρισμού του Δήμου Ήλιδας, ότι ο δήμος μας ευχαρίστως αποδέχεται τη δωρεά, με την πρόθεση και την διάθεση να τοποθετήσει τον ανδριάντα σε περίοπτη θέση της πόλεως μας και να τιμήσει τον ποιητή όπως του αξίζει.»

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος