FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτοφανείς οι καταστροφές στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ στους δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού

Ημερομηνία: 10-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

katastrofes-dei1

Στο σκοτάδι βύθισε την ευρύτερη περιοχή των δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού, το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας. Ανάμεσα στις πιο σημαντικές ζημιές είναι η καταστροφή τριών πυλώνων υψηλής τάσης καθώς και δεκάδων άλλων μέσης και χαμηλής, που οδήγησε στην διακοπή της λειτουργίας του υποσταθμού Λεχαινών. Τα συνεργεία της ΔΕΗ, σε πρώτη φάση κατάφεραν μέσω άλλων δικτύων να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση σε μεγάλο ποσοστό, ενώ πλέον επικεντρώνονται στην αποκατάσταση των πυλώνων και στύλων του δικτύου που έχει καταστραφεί.

katastrofes-dei2

Η Διεύθυνση της ΔΕΗ Λεχαινών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα όσα έχουν αντιμετωπιστεί:

«Στις 13:50 της 8ης Σεπτεμβρίου 2016, μετά από σφοδρό και πρωτόγνωρο ανεμοστρόβιλο κυρίως στην Περιοχή Δήμου Λεχαινών, ετέθη εκτός λειτουργίας ολόκληρος ο Υ/Σ 150/20 kV Λεχαινών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ρεύματος σχεδόν σε όλο το βορινό τμήμα του Νομού Ηλείας (σπασμένοι στύλοι, κομμένα σύρματα και καλώδια).

Αμέσως κινητοποιήθηκε όλη η δύναμη του ΔΕΔΔΗΕ  στο Νομό Ηλείας και άρχισε η επιθεώρηση των δικτύων και η σταδιακή αποκατάσταση των βλαβών και ζημιών. Στόχος ήταν να ηλεκτροδοτηθούν αρχικά οι αστικές & ημιαστικές περιοχές και εν συνεχεία οι υπόλοιποι καταναλωτές.

 katastrofes-dei3

Έτσι, μέχρι το βράδυ, είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση Λεχαινών, Βαρθολομιού, Κυλλήνης, τμήματος Ανδραβίδας και Αεροδρομίου. Μέχρι τις  24:00 είχαν αποκατασταθεί σε ποσοστό 80% όλες οι βλάβες. Σήμερα 9.9.2016 θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στις περιοχές:

Παλιά Μανωλάδα

Τμήμα της Βάρδας

Καπελέτο

Μικρό Τμήμα Βαρθολομιού

Παραλία Λεχαινών

Κουρτέσι

katastrofes-dei4

Παρακαλούνται οι πελάτες μας να επικοινωνούν στις περιπτώσεις βλαβών με τον ΔΕΔΔΗΕ/Περιοχή ΠΥΡΓΟΥ στα τηλέφωνα 26210-36279, 1050 και στο τηλέφωνο 26230-22235 για το Πρακτορείο ΛΕΧΑΙΝΩΝ όλο το 24ωρο. Σημειώνεται ότι, για λειτουργικούς λόγους, η επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ είναι σκόπιμο να γίνεται για τρέχοντα προβλήματα βλαβών και όχι για θέματα που μπορούν να αντιμετωπισθούν μετά την επίλυση των προβλημάτων της θεομηνίας.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλουν συνεχείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης. Τονίζεται ιδιαίτερα στους πολίτες ότι, για λόγους ασφαλείας, τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται πάντα Υπό Τάση και περιπτώσεις βλαβών θα πρέπει να αναφέρονται αμέσως στον ΔΕΔΔΗΕ, στην Αστυνομία ή στην Πυροσβεστική, αποφεύγοντας με κάθε τρόπο προσέγγιση σε αυτά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος