FOLLOW US: facebook twitter

«Πρωτογενής παραγωγή και υγεία-Μέτρα πρόληψης της πρωτόγνωρης νοσηρότητας»

Ημερομηνία: 15-02-2017 | Συντάκτης:

iatrikos-sinedeuxi

Επιστημονική εκδήλωση από τον Ιατρικό Σύλλογο στις 24 Φεβρουαρίου

-Σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου και το Λύκειο των Ελληνίδων

-Συνέντευξη κάλεσμα χθες από τους διοργανωτές

Μια άκρως ενδιαφέρουσα επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Πρωτογενής παραγωγή και υγεία- Μέτρα για την πρόληψη της πρωτόγνωρης νοσηρότητας στις σημερινές κοινωνίες» διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου και το Λύκειο των Ελληνίδων. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο θα μιλήσουν οι διακεκριμένοι επιστήμονες κ. Νίκος Κατσαρός, τ. πρόεδρος ΕΦΕΤ, επιστημονικός συνεργάτης ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Μασαχουσέτης και ο κ. Ανδρέας Γιαννουλόπουλος, Καρδιολόγος- Πνευμονολόγος.

iatrikos-imerida

Συνέντευξη τύπου- κάλεσμα για συμμετοχή του κόσμου, στην σπουδαία αυτή επιστημονική εκδήλωση, έδωσαν χθες ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας κ.κ. Βαγγέλης Παπαγεωργίου και Νίκος Κατσαρός αντίστοιχα, η αντιδήμαρχος Πύργου κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου και η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Τούλα Καλαμπόκα.

Ο κ. Παπαγεωργίου επισήμανε ότι ο ΙΣΠΟ ξεκινά και πάλι τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης του κόσμου για θέματα που αφορούν την υγεία και ακολούθως ο κ. Κατσαρός που έχει και τη διοργάνωση της ημερίδας, τόνισε ότι η νέα αυτή προσπάθεια βαδίζει στα χνάρια παλιότερων εκδηλώσεων – των δυο προηγούμενων ετών- και οι οποίες εντάσσονται στα πλαίσια του ρόλου που πρέπει να έχει ο Ιατρικός Σύλλογος που είναι η ενημέρωση των πολιτών για σοβαρά θέματα υγείας.

«Είχαμε ξεκινήσει μια προσπάθεια πέρυσι με θέμα τη γρίπη αλλά και με ζητήματα που έχουν σχέση με τον καρκίνο και τη διατροφή, χωρίς όμως ιδιαίτερη μαζικότητα. Φτάνουμε στη διοργάνωση αυτής της επιστημονικής εκδήλωσης που αφορά δυο σοβαρά θέματα. Το ένα είναι η Πρωτογενής παραγωγή και η υγεία, δηλαδή ότι παράγεται σε αυτό το τόπο, από γεωργικά και ζωικά προϊόντα και όχι μόνο, πόσο και πως επηρεάζεται η υγεία μας  και εδώ μπαίνουν μια σειρά προβλήματα φυτοφάρμακα, ορμόνες, μεταλλαγμένα κτλ. Και ένα δεύτερο θέμα  που είναι τα μέτρα που πρέπει να παίρνουμε σήμερα όπου στις σύγχρονες κοινωνίες, δυστυχώς λόγω της κρίσης και στη δική μας ακόμα περισσότερο, έχει αυξηθεί πάρα πολύ η νοσηρότητα. Και οι λόγοι είναι πολλοί, ο κόσμος δεν πηγαίνει στους γιατρούς λόγο οικονομικής συγκυρίας, ταυτόχρονα η ελλιπής διατροφή πολλών στρωμάτων, παιδιών και όχι μόνο και έχουμε πραγματικά μια πρωτόγνωρη νοσηρότητα. Όπως επίσης έχουμε έλλειψη σκευασμάτων, κατά καιρούς και στα νοσοκομεία και έξω, με διαφόρους τρόπους, ο άρρωστος δυσκολεύεται σήμερα να έχει σοβαρή προσέγγιση ακόμα και σε κάποια φάρμακα που θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα του. Ωστόσο αυτό αποτελεί μια μεγαλύτερη κουβέντα. Ομιλητές θα είναι δυο εξαίρετοι επιστήμονες, ο συνονόματος κ. Νίκος Κατσαρός, τ. πρόεδρος ΕΦΕΤ και συνεργάτης του Δημόκριτου με ένα τεράστιο συγγραφικό έργο πάνω στο θέμα που αφορά διατροφή και υγεία και όχι μόνο, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στην Αμερική και ο κ. Ανδρέας Γιαννουλόπουλος, Καρδιολόγος- Πνευμονολόγος, που έχει ασχοληθεί με θέματα που αφορούν την οργάνωση και τις δομές υγείας και πόσο αυτό επηρεάζεται μέσα στην κρίση. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που στηρίζουν την εκδήλωση μας αυτή  ο δήμος Πύργου και το Λύκειο των Ελληνίδων. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει αυτή την εκδήλωση γιατί σίγουρα έχει να μάθει πράγματα, έχει να γνωρίσει καταστάσεις που μπορεί να τις αντιμετωπίσει αύριο το πρωί και μόνο οφέλη θα πάρει από μια τέτοια εκδήλωση παρά κάτι άλλο».

«Να παραβρεθούν όλοι»

Η αντιδήμαρχος κ. Αγγελακοπούλου όσο και η πρόεδρος του ΛΕΠ κ. Καλαμπόκα, απεύθυναν κάλεσμα συμμετοχής προς όλους τους πολίτες στην ενδιαφέρουσα αυτή επιστημονική εκδήλωση, τονίζοντας ότι θα πρέπει όλοι να την παρακολουθήσουν καθώς θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν την καλύτερη ποιότητα της ζωής μας. Μάλιστα ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον ΙΣΠΟ για την πρωτοβουλία αυτή αλλά και για την πρόσκληση να είναι συνδιοργανωτές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος