FOLLOW US: facebook twitter

Παρουσίαση βιβλίου της Σελένης Γουλίτσα-Φωτιάδη στο “Νηπιαγωγείο”

Ημερομηνία: 22-01-2017 | Συντάκτης:

seleni-fotiadi

«12 και 38 γελάστηκες στις 90 μοίρες»

Το καφενέων-ρακομελάδικο «Νηπιαγωγείο», οι Εκδόσεις Όστρια και η συγγραφέας Σελένη Γουλίτσα Φωτιάδη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «12 και 38 γελάστηκες στις 90 μοίρες» τη Κυριακή 22 Γενάρη στις 17:30 το απόγευμα, στο χώρο του ρακομελάδικου, στην οδό Πατρόκλου 3 στον Πύργο. Η παρουσίαση περιλαμβάνει δρώμενο από την ίδια τη συγγραφέα και συνοδεία του Στέφανου Κωνσταντόπουλου στο πιάνο.

seleni-fotiadi3

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Ισαάκ, το θαύμα του Νότου, φέρων ποσειδώνιο γονιδίωμα, θα αναμετρηθεί με κυκλοθυμίες, κρυμμένα μυστικά και απαξιωμένα, από την κοινωνία, πάθη. Το σχήμα master-slave, κατατρέχει την επίτοκο Προνόη, έχει αναστολές και αγωνιά για τον μονάκριβό της. Άγνωστοι γαμέτες, ασώματοι πατεράδες, ζυγωτά χωρίς ταυτότητα που συναντώνται σε κάθε 90 μοίρες περιφρουρώντας την αλήθεια του κύκλου, των 360 μοιρών.

Οι νεαροί πολίστες, οι σύντροφοί του, η άλλη οικογένεια κυριεύονται και αυτοί από τον αγνωστικισμό. Κλυδωνίζονται ανάμεσα στα καταγωγικά και ψεύδη και τις αλήθειες. Η Πανδώρα, η μυστηριώδης, σαγηνευτική γυναίκα προστάζει τις δρακόπτερες σκιές να του κρύψουν την πολυπόθητη αλήθεια, οδηγώντας τον σε ένα φρενήρη, περιπετειώδη και γεμάτο δαρβινικούς μετασχηματισμούς, δρόμο. Ο δρόμος χωρίς επιστροφή… Γελάστηκε από τον καταρράκτη, από την Πανδώρα, από τη μάνα που δεν προνόησε. Τι του απέμεινε; Η Louise, το ερωτικό άνθος, ο έρωτας ο γλυκός του που άνθιζε μέρα με τη μέρα, παρόλη την απόστασή τους. Κατήργησαν και τις παρθενικές ταυτότητες και εκεί στη σίγουρη αγκαλιά, του αυτόχειρα έρωτα άρχισε να ανδρώνεται απεμπολώντας τα κακώς κείμενα. Όλα αυτά τα παρατηρούσε το «αετίσιο μάτι». Οι κατάσκοποι εραστές της ερήμου στέκονταν απόμακροι επιτρέποντας στο Σουλτάνο να στρατολογεί απόκληρους και απόλιδες. Οι στρατολογημένοι αποζητούν μια δεύτερη ευκαιρία επανατοποθέτησης στην απωθημένη κοινωνία συνημμένης χειρός. Απόκοσμος, ξένος μέσα στους γνώριμους και τους πρώην οικείους. Μπερδεμένος. Εσμός ριβοσωμάτων και φληναφιματικών εξάρσεων, τον αποπροσανατόλιζαν. Αποπροσανατολίστηκε…ήθελε να διηγηθεί των 9 μηνών τις αταξίες, αλλά πλέον τα βράγχια που είχε για πνεύμονες ζητούν επιβεβαίωση. Πρέπει να πέσει στη σίγουρη αγκαλιά της δεύτερης μάνας, να βρει λυτρωμό… Του γνέφει και η γυναίκα της ζωής του, έλα έλα εδώ mon petit lapin….Ναι είναι η αργυροκεντημένη Louise. Τώρα ποθεί τα χείλια της. Πείθεται να γίνει ένα…γίνεται. Πέφτει! Βούτηξε στα μαύρα φαράγγια του πόνου. Ούτε η Louise ήταν αυτό που φαινόταν… – Τι θα πει ο κόσμος μάνα; – Ότι γελάστηκες στις 90ο 12 και 38. Κι όμως ο φουνταριστός Ποσειδώνας θα κοντράρει το 12 και 38 το ορόσημο. Ένα σημείο αναφοράς, το δώδεκα σίγουρο, το 38 σαν παραδοσιακό ζευγάρι του Εσλίγκεν. Το οχτάρι, η παχουλή σαν μπρέτσελ σύζυγος και το τριάρι. Ο ψηλός άνδρας που γέρνει πλάι της. Τα πλαίσια που του φτιάχνουν τα σιχαίνεται. Τα δίχτυα του πνίγουν. Έχει 35 δευτερόλεπτα για να κάνει την κίνησή του. Υψώνει τον κορμό του, σαν να είχε μηχανισμό ελατηρίου, κρατάει μέσα στην παλάμη του τη γυάλινη σφαίρα της Ρέας και του Κρόνου και την εκτινάσσει…. Έσκισε τα δίχτυα…αυτοκυριάρχησε στη μοίρα του.

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος