FOLLOW US: facebook twitter

Προορισμοί στη Μεσόγειο και οι προκλήσεις κρουαζιέρας

Ημερομηνία: 06-10-2016 | Συντάκτης:

nikoloutsos-tourkia1

Στο 7ο Μεσογειακό forum Τουρισμού που έγινε στην Τουρκία συμμετείχε ο Κώστας Νικολούτσος

Εισήγηση – ομιλία του προέδρου του ΕΒΕ Ηλείας με στόχο την ανάδειξη πλεονεκτημάτων του Λιμένα Κατακόλου

Πραγματοποιήθηκε στη Μερσίνα της Τουρκίας από 28 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου το 7ο Μεσογειακό Forum Τουρισμού (MEDITOUR 2016). Το Forum λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια και οργανώνεται από την Ένωση Μεσογειακών Επιμελητηρίων σε συνεργασία με ένα από τα Επιμελητήρια μέλη της.

Στο Forum αυτό συμμετείχε ως εισηγητής ο κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας (πρόσφατο μέλος της ASCAME), εκπροσωπώντας παράλληλα την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και την Ένωση Επιμελητηρίων Ιονίου – Αδριατικής Forum A/C.

nikoloutsos-tourkia2

Στο Συνέδριο, για το οποίο είχε σημαντική συμβολή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μερσίνας κ. Serafetin Asut, χαιρέτησαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Τουρισμού της Τουρκίας.

Θέμα του φετινού Συνεδρίου ήταν η «Προώθηση προορισμών της Μεσογείου και η προώθηση της Μεσογείου ως προορισμός». Το Συνέδριο στόχευσε στο διάλογο επί των νέων προκλήσεων του τουρισμού στη Μεσόγειο, στην ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ των κύριων παραγόντων του τουρισμού και την προώθηση της Μεσογείου ως προορισμού. Οι συμμετέχοντες συνάντησαν εκπροσώπους του τομέα και συζήτησαν για εμπορικές ευκαιρίες που η Μεσόγειος προσφέρει για όλες τις χώρες της μεσογειακής λεκάνης.

Ο κ. Νικολούτσος ήταν εισηγητής στο εν λόγω Συνέδριο στο πάνελ που αφορούσε την απασχόληση των νέων στον τουρισμό. Αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον τομέα τουρισμού στη Μεσόγειο ως πρώτο προορισμό στον κόσμο, στις ευκαιρίες και δυνατότητες που παρουσιάζονται στον τομέα για την απασχόληση των νέων καθώς και στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν και τέλος στο ρόλο που πρέπει να παίξουν τα μεσογειακά Επιμελητήρια και η ASCAME στον τομέα αυτό.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συνεδριάσεις των Επιτροπών μεταφορών και τουρισμού της ASCAME στις οποίες συμμετείχε ο κ. Νικολούτσος και αναφέρθηκε στο ρόλο και τις προκλήσεις της κρουαζιέρας, με στόχευση στο λιμάνι του Κατακόλου.

Το επόμενο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια το 2018.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος